‘Scherp’ Ajax klaar voor Conference League

Foto: ‘Scherp’ Ajax klaar voor Conference League

Ajax heeft geen fouten gemaakt in de inschrijvingen voor de Conference League. Het betekent dat Jordan Henderson én Julian Rijkhoff in de tweede seizoenshelft aan het derde, Europese toernooi kunnen meedoen.

Rijkhoff en Henderson in selectie Conference League

Het zal de Amsterdammers geen tweede keer meer overkomen dat ze een speler van het eerste team vergeten in te schrijven. Het gebeurde een aantal jaren geleden, toen Ajax zich via de Champions League plaatste voor de volgende ronde van de Europa League en vergat om Sébastien Haller aan de lijst toe te voegen.

Voor Ajax was het een catastrofale fout, die de club behoorlijk scherp maakte. Deze week moest het bij de UEFA de selectie indienen waarmee het aan de Conference League meedoet en heeft het de namen van versterkingen Henderson en Rjikhoff doorgegeven. Het betekent dat zij kunnen spelen tegen FK Bodø/Glimt.

Belangrijke versterkingen voor Ajax

Vooral het inschrijven van Henderson is cruciaal. Ajax haalde de middenvelder in de winterstop uit Saudi-Arabië en heeft met de Brit direct veel ervaring in huis. Jarenlang was Henderson namelijk de aanvoerder van Liverpool, waarmee hij onder meer de Champions League en Premier League omhoog hield.

Rijkhoff moet dan weer zorgen voor meer keuzes in de voorhoede. De aanvaller vertrok een aantal seizoenen geleden nog naar Borussia Dortmund, maar voor het talent was het intussen duidelijk geworden dat hij terug naar Amsterdam moest komen. In eerste instantie is hij gehaald voor Jong Ajax, met uitzicht op speeltijd bij het eerste team.

Wint Ajax van FK Bodø/Glimt?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
537+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie