Romano: ‘Ajax pakt door en legt eerste contact met ‘wonder’ Henderson’

Foto: Romano: ‘Ajax pakt door en legt eerste contact met ‘wonder’ Henderson’

Ajax heeft inmiddels de eerste contacten gelegd met het kamp van Jordan Henderson. Dat stelt Fabrizio Romano, die weet dat de Amsterdammers ver willen gaan om de geroutineerde middenvelder binnen te halen.

Amsterdammers maken serieus werk van ervaren middenvelder

Nadat Ajax interesse toonde zou de clubleiding nu alles op alles zetten om Henderson te overtuigen. “Van wat ik hoor, zet Ajax echt alles op alles voor Henderson”, zegt de Italiaanse transfergoeroe in zijn podcast Here We Go. “Ze willen dit wonder echt gaan voltrekken. Het zou een historische aanwinst zijn voor Ajax. Het eerste contact is inmiddels gelegd tussen Henderson en de Amsterdammers, nadat de club de interesse al duidelijk kenbaar had gemaakt.”

Romano zit er kort op

Romano meldde aan het begin van deze week als eerste de interesse van Ajax in Henderson. Vele media haakten daar op in. Zo stelde Voetbal International dat het Liverpool-icoon een sleutelfiguur moet worden in de wederopstanding van de gevallen topclub. Ajax mikt op een permanente transfer van de Engelsman. Door het torenhoge salaris van Henderson – dat zijn mogelijke nieuwe club dan volledig over zou moeten nemen – lijkt een huurdeal niet haalbaar.

Newcastle United wordt ook nog altijd genoemd als geïnteresseerde club, maar een overstap daarheen lijkt onwaarschijnlijk vanwege belastingregels. Als Henderson terugkeert naar Engeland, zou hij een aanzienlijk deel van zijn inkomsten uit Saudi-Arabië moeten inleveren, wat gaat om miljoenen euro’s. Een overgang naar Ajax zou daarom financieel aantrekkelijker zijn voor Henderson. Er zijn ook geruchten dat de Engelsman is aangeboden bij Duitse topclubs zoals Bayer Leverkusen, maar zij hebben nog niet toegehapt.

Goed dat Ajax er vol voor gaat?

  • Ja, zou een toptransfer zijn!
  • Lijkt me financieel niet handig
923+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie