Ricardo Pepi: (te) dure PSV-aankoop vol risico

Foto: Ricardo Pepi: (te) dure PSV-aankoop vol risico

Feyenoord gooide een lijntje naar hem uit, net zoals titelconcurrent PSV, dat na een aantal jaar snakt naar de hoogste prijs in de Eredivisie. Ricardo Pepi staat op het punt om in Eindhoven aan de slag te gaan. Voor een fors bedrag van om en nabij de tien miljoen euro. Is de Amerikaanse spits dat wel waard en kan hij zijn nieuwe werkgever wel verder helpen, ook in de strijd om een plekje in het hoofdtoernooi van de Champions League?

Hoe groot is de garantie dat Ricardo Pepi doelpuntenmachine wordt bij PSV?

Pepi, die ook Mexicaans bloed heeft, werd in 2022 door het Duitse FC Augsburg – als enige een vaste kracht in de prestigieuze en dus sterke Bundesliga – overgenomen van Dallas. Na vijftien duels, waarin de aanvaller tot in totaal 565 speelminuten kwam maar géén competitiedoelpunt maakte, wist FC Groningen hem zover te krijgen voor een (huur)avontuur in het hoge noorden.

De spits moest de eredivisionist met doelpunten in de Eredivisie zien te houden. Dat eerste lukte vrij aardig, maar de laatstgenoemde missie eindigde in een groot fiasco, want de FC kegelde aan het einde van de rit roemloos richting Keuken Kampioen Divisie. Lag dit vooral aan Ricardo Pepi? Nee, dat zeker niet.

Aardig moyenne

De aanvaller speelde 29 competitiewedstrijden voor de groen-witten, waarin hij twaalf keer het net vond en drie assists afleverde. Een aardig moyenne in een team dat verder zeker niet uitblonk door de aanwezige kwaliteit én bij een club die op de burelen meer ónrustig was dan dat er lekker gewerkt kon worden in de top.

Ricardo Pepi had laten zien dat hij vrij aardig kon voetballen, maar om nou te zeggen dat hij de pannen van het spreekwoordelijke dak speelde? Geenszins. Hij werkte hard, heeft een behoorlijk doorzettingsvermogen, maar in de kleine ruimte schortte er toch nog een en ander aan. Toch zagen de scouts van onder andere Feyenoord en PSV klaarblijkelijk iets in hem: een versterking van de frontlinie voor tijdens het komende seizoen.

Concurrentiestrijd

Er ontstond een tijd van biedingen vanuit Rotterdam en Eindhoven in de richting van het Beierse Augsburg. Die club wilde Pepi opvallend graag alweer van de hand doen – toch ietwat veelzeggend – en had daardoor de dollartekens in de ogen. Na weken van getouwtrek, lijkt PSV nu aan het langste eind te hebben getrokken.

Pepi is onlangs in Nederland aangekomen voor zijn medische keuring en zijn overgang is afgerond. Hiermee is een transfersom gemoeid die richting de 10 miljoen euro loopt. Daarmee wordt de man uit El Paso, Texas, één van de duurste aankopen van PSV in de historie.

Grote gok

De Brabanders nemen een grote gok, risicovol ook. Onderweg naar het grote geld van de Champions League zal er in de zomer echter eerst door de voorrondes gekomen moeten worden. In het toernooi zullen tegenstanders spelen die wat beter zullen zijn dan pakweg RKC en Go Ahead Eagles of clubjes in de Verenigde Staten waar Pepi in het verleden de degens mee kruiste.

PSV-trainer Peter Bosz gaf onlangs aan dat hij graag, naast frontman én kopsterk aanspeelpunt Luuk de Jong, nog een ánder soort spits in zijn selectie wil hebben. De vraag is echter of Ricardo Pepi over voldoende kwaliteiten beschikt om de Eindhovenaren naar het miljoenenbal dat Champions League heet te schieten én ook – bij plaatsing – in het hoofdtoernooi hoge ogen zal gaan gooien.

Geen garantie

Die garantie is er zeker niet. De statistieken van de spits uit het verleden zijn dan niet slecht, maar nou ook weer niet zó goed dat Pepi in PSV-dienst een grote zekerheid voor doelpunten zal gaan zijn. Met dát gegeven zullen Bosz en zijn staf zich op voorhand toch even achter de oren moeten krabben.

PSV maakte met Pepi de verkeerde keuze?

  • Ja
  • Nee
627+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:42
1+
‘Onverslaanbare Real Madrid speler mist mogelijke Champions League finale’
16:29
6+
Manchester City legt 14-jarig wonderkind vast
16:08
66+
Roda JC trekt zich niks aan van praatjes FC Groningen: ‘Vinden vooral zichzelf goed’
15:48
94+
Nieuwkoop blikt terug op de klap van Bergwijn
15:25
0+
Heftig nieuws over de weduwe van Johan Cruijff
15:05
259+
‘Feyenoord identificeert opvolger Geertruida’
14:48
88+
Van den Brom wil Twente-spil naar Vitesse halen
14:30
55+
Dest treurt na: “Jammer dat dat gebeurde”
14:08
477+
‘Barça én Bayern kiezen voor oude bekende als hoofdtrainer’
13:48
222+
‘Jahanbakhsh en Giménez onthullen transferplannen’
13:30
733+
PSV-sneer voor Sjaak Swart
13:13
189+
‘Vervelendste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
12:47
741+
‘KNVB-ingreep bij Ajax én Feyenoord’
12:33
1328+
Vroegtijdig PSV-vertrek voor Peter Bosz?
12:17
2797+
‘Talpa neemt Vandaag Inside-beslissing’
12:00
1468+
Ajax en Wim Jonk klaar voor nieuwe samenwerking
11:47
1185+
‘Xavi Simons komt voor monsterbedrag op de markt’
11:31
118+
Giménez verklaart zijn vormdip na de winterstop
11:11
41+
Schouten: ‘Ik snap het heel goed als Veerman toe is aan een volgende stap’
10:42
113+
‘Everton wil bizar bedrag voor voormalig PSV’er’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie