PSV zoekt naar stunt 2.0

Foto: PSV zoekt naar stunt 2.0

De eerste terugkeer van PSV onlangs in de groepsfase van de Champions League, draaide uit op een grote deceptie. Arsenal bleek in Londen een maatjes of zes te groot. Maar nu staat een herkansing voor de deur. Hoe moeilijk dit ook gaat worden, in het voetbal blijft álles mogelijk.

Eindhoven droomt van succesvol vervolg in Champions League

Niet helemaal scherp gespeeld, maar toch weer gewonnen. PSV moest vanwege het drukke Europese programma afgelopen donderdagavond al aantreden in eigen huis tegen SC Heerenveen. De Friezen wisten zich de laatste weken weer wat omhoog te spelen op de ranglijst van de Eredivisie, waardoor de Eindhovenaren niet zomaar even een makkie leken te gaan krijgen.

Fries latertje

Dat werd het dan ook niet, al hadden de mannen van Peter Bosz dat deels ook aan zichzelf te wijten. Niet overal joegen de PSV’ers voldoende hun tegenstanders uit het noorden af, waardoor het team van trainer Kees van Wonderen lang in de wedstrijd kon blijven. Uiteindelijk stond er toch weer een overwinning voor de Brabanders op het scorebord, door late treffers: 2-0. Bosz maakte maar weer eens een gebalde vuist op de bank.

Zijn winnende en nietsontziende trein dendert maar door, en door, en door. Dat dit een bijzonder knappe prestatie is en ook een regelrechte stunt, dat moge duidelijk zijn. De vraag wie er in de winterstop Herbstmeister zal zijn in de Eredivisie, is door deze uitstekende zegereeks eigenlijk al beantwoord toen PSV onlangs in een kolkende Kuip naaste belager Feyenoord wist te verslaan.

Kampioenschap zonder waarde

Een kampioenschap zonder enige waarde voor wat betreft de geschiedenisboeken, maar wél sowieso een voorbode op meer aan het einde van de rit. Of anders gezegd: ergens in de maanden nadat de wintervakantie er weer op zit. Want de Eindhovense club kan, mits de zeges zich op de Nederlandse velden aan elkaar blijven rijgen, al vroeg(er) in het seizoen de nationale titel gaan grijpen.

Maar zover is het dus nu nog niet. Ook op het gebied van de Champions League kan er nog een en ander gewonnen gaan worden. Ten eerste natuurlijk heel veel geld, de miljoenen stromen sowieso al de clubkas binnen, maar ook punten en dus meer aanzien over de landsgrenzen. Hoewel plaatsing voor de volgende ronde al een feit is, kan PSV thuis tegen het grote Arsenal werken aan een stunt 2.0.

Seville, Spain. 29th, November 2023. The starting-11 of PSV Eindhoven for the UEFA Champions League match between Sevilla FC and PSV Eindhoven at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan in Seville. (Photo credit: Gonzales Photo – Andres Gongora).

Revanchepotje

Het eerste duel in Londen tegen The Gunners werd immers nog kansloos verloren, waarna de Bosz-formatie zich in de rest van de groepswedstrijden aardig wist te herstellen, al was dit niet altijd met heel goed voetbal. Hoe mooi is dan het affiche als de voormalig club van voetbalgrootheden als Dennis Bergkamp en Robin van Persie in Eindhoven op bezoek komt? Voor een revanchepotje.

Voor een wedstrijd waarin de PSV’ers frank en vrij kunnen gaan voetballen, zónder dat er al te grote druk op staat. In ieder geval geen druk van het moeten presteren om een ronde door te kunnen komen. De Brabantse equipe kan al die sores van zich afzetten en met het mes tussen de tanden gaan proberen om de voetbalmachine die Arsenal kan zijn, te bestrijden.

Zelf stuur pakken

Mocht dat lukken, zou dat een bijzonder goede prestatie van PSV zijn, en in zijn geheel passen bij de uitmuntende eerste seizoenshelft die de Eindhovenaren tot op heden op de mat hebben weten te leggen. Het woord is daarom aan de heren De Jong, Bakayoko, Saibari en de rest van het team. Alle bescheidenheid in de kleedkamer laten liggen en voetballen.

Dúrven te voetballen, welteverstaan. Ook al is de opponent van de avond een club uit één van de sterkste competities ter wereld. PSV is misschien wel al veel verder dan menige voetbalkenner op dit moment denkt.

Buiten de landsgrenzen dan.

Over Bjorn Thimister

Bjorn Thimister (1978) schrijft voor SoccerNews.nl onder andere over PSV, Fortuna Sittard, Roda JC, VVV en MVV. Ook richt hij zich onder meer op andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie en Bundesliga. Elke woensdag schrijft hij op deze site een opinie over allerhande gebeurtenissen in het Nederlandse of internationale voetbal. Thimister is sinds negentien jaar journalist. Tips? [email protected].

PSV gaat verrassen thuis tegen Arsenal

  • Eens
  • Oneens
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie