“PSV was bang toen Ihattaren naar Ajax ging”

Foto: “PSV was bang toen Ihattaren naar Ajax ging”

Mart van den Heuvel betreurt nog altijd dat hij niet heeft kunnen doordringen tot Mohamed Ihattaren. De voormalig teammanager van PSV ondernam daartoe pogingen, maar slaagde in tegenstelling tot bij Memphis Depay niet in zijn missie.

Van den Heuvel niet verrast door teloorgang Ihattaren

In De Rood Wit Podcast vertelt Van den Heuvel dat hij veel gesprekken voerde met het talent. “Ihattaren had de pech dat zijn vader vrij snel stierf nadat hij getekend had bij PSV”, vertelt hij. “Op dat moment was de hiërarchie in de familie weg, want híj werd ineens de kostwinner. Die oudste broer werd kwaad, want hij had niets meer te zeggen. Terwijl de oudste broer normaal gesproken het gezag van de vader overneemt.”

“De hele structuur in het gezin was verkeerd”, vervolgt Van den Heuvel. “Op de club kon ik wel contact met hem krijgen en hij luisterde ook, alleen zodra hij buiten stond was hij het weer vergeten. Kijk naar Memphis Depay bijvoorbeeld. Met hem heb ik ook uren gezeten. Hij pakte iedere keer wel iets op. Maar Ihattaren pakte gewoon niets op. Psychologen hebben ook met hem gezeten, maar het is gewoon jammer.”

Vizier te weinig op voetbal

Ihattaren leek in 2019 door te breken bij PSV, maar dat mislukte. Van den Heuvel: “Hij voelde gewoon niet wat hij moest laten om een echte prof te worden. Hij dacht: gewoon trainen en de rest komt wel. Helaas is het er nooit van gekomen, omdat hij het niet kon opbrengen om zich volledig op voetbal te richten.” Ook zijn omgeving speelde een grote rol. “De club was bang dat toen hij naar Ajax ging dat het daar wel zou lukken, maar ik zei: maak je niet druk, dat lukt daar ook niet.”

Ihattaren speelt tegenwoordig voor Slavia Praag. De middenvelder heeft een prestatiecontract getekend tot de zomer van dit jaar, maar speelde vanwege een conditionele achterstand nog niet voor de Tsjechen.

Komt Ihattaren er ooit nog bovenop?

  • Ja
  • Nee
611+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie