PSV ontsnapt dankzij Kooij: “Benítez zat gewoon mis”

Foto: PSV ontsnapt dankzij Kooij: “Benítez zat gewoon mis”

Dick Jol vindt dat FC Twente is benadeeld tijdens de uitwedstrijd tegen PSV (1-0 nederlaag). De afgekeurde treffer van Myron Boadu was gewoon reglementair, zo claimt de oud-scheidsrechter.

Dick Jol geeft FC Twente gelijk na wedstrijd tegen PSV

Boadu won zondagavond het luchtduel van PSV-doelman Walter Benítez en kopte de 0-1 binnen. Dat dacht de Twente-spits althans, want kort daarna keurde scheidsrechter Joey Kooij het doelpunt alsnog af. Jol benadrukt in het Algemeen Dagblad: “Een keeper is niet heilig, ook niet in zijn vijfmetergebied.”

“Ja, hij verdient een zekere bescherming. Feit is dat een tegenstander hem dan echt moet hinderen. Daar was in het geval Boadu geen sprake van. Benítez zat gewoon mis”, aldus Jol, die ook de VAR schuldig acht. “Dat Kooij een verkeerde beslissing neemt, á la. Op aanraden van de VAR, had hij de beslissing dan moeten herzien. Het was honderd procent een fout.”

Oud-scheidsrechter laakt houding Kooij

Er is de laatste tijd veel kritiek op Kooij. Jol begrijpt waarom. “Kooij contrasteert in alles met wat een scheidsrechter moet zijn. Die ‘ik doe het wel effe-houding’ wanneer hij kleinere ploegen fluit, die hautaine uitstraling, het als een rechter met gele kaarten strooien, terwijl je feitelijk gewoon spelleider bent. Hij roept verschrikkelijk veel irritatie op. Die jongen is op het paard gezet door de KNVB, maar dondert er elke week keihard vanaf.”

De voormalig topscheidsrechter adviseert de KNVB om maatregelen te treffen. “Je helpt Kooij er niet mee om hem elke week op een wedstrijd te blijven zetten. Sterker: de KNVB zou Kooij nu een periode ‘in de koelkast’ moeten zetten en hem er pas weer uit moeten halen als hij een beetje meer voetbalgogme heeft. En, dat met name ook, wat minder misplaatst sterrengedrag.”

Moet de KNVB hem tijdelijk uit beeld houden?

  • Ja
  • Nee
288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie