PSV-nieuweling verrassend sterk: “Een speler naar mijn hart”

Foto: PSV-nieuweling verrassend sterk: “Een speler naar mijn hart”

De verwachtingen waren niet gelijk heel erg hoog gespannen toen PSV Patrick van Aanholt in januari van de bank bij Galatasaray verloste, als opvolger van Phillipp Max. Maar de linksback doet het tot dusver bijzonder goed, vindt ook oud-speler Björn van der Doelen.

Lof voor PSV-aanwinst Patrick van Aanholt

Afgelopen weekend scoorde Van Aanholt een doelpunt in de 4-0 zege op Excelsior. “Excelsior speelde nog minder aanvallend dan Spakenburg”, zag PSV-watcher Marco Timmer van Voetbal International. “Dan moet je dus een heel hoog baltempo hebben, wil je ergens een moment creëren dat iemand uitstapt. Dat gebeurde niet en toen zag je Van Aanholt echt boos worden op André Ramalho. Toen dacht ik: hé, dat is wat je eigenlijk ook een keer wil zien.”

‘Een speler naar mijn hart’

“Van Aanholt is een speler naar mijn hart”, haakt Van der Doelen in. “Ik snap heel goed dat ze hem gehaald hebben. Het is een jongen die zijn bek open doet, waar je niet mee gaat knikkeren. Het is jammer dat hij geen centrale positie heeft, want daar hebben we er een paar van nodig. Hij is groot, sterk en dendert er vaak overheen. Daarmee is hij iemand die kan uitgroeien tot een persoonlijkheid, ondanks dat hij er nog niet zo lang is. Hij straalt wel iets uit.”

Waar ging dat momentje met Ramalho precies over? “Hij gaf aan dat hij zich irriteerde aan het lage baltempo. Anders speel je de boel nooit kapot. Hij gaf ook aan dat er echt niet alleen maar liever jongens bij PSV zitten. Luuk de Jong doet zijn dingetje, Boy Waterman ook. Dat gebeurt dus echt wel.”

Van Aanholt is de beste linksback van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie