PSV maakt dure misstap in Sittard

PSV heeft zondagmiddag een dure fout gemaakt in de Eredivisie. De Eindhovenaren lieten kans op kans onbenut, waardoor Fortuna Sittard met tien man een punt kon redden: 2-2.

Trainer Ruud van Nistelrooy koos bij PSV opnieuw voor Anwar El Ghazi en Noni Madueke op de flanken. De vleugelaanvallers (met name El Ghazi) zorgen in de eerste helft regelmatig voor dreiging voor het vijandelijke doel, maar goed keeperswerk van Ivor Pandur hield de Limburgers op 0-0. Ook spits Luuk de Jong slaagde er niet in om de ban te breken in Sittard.

Waar PSV vergat om het krachtsverschil in een voorsprong om te zetten, daar wist Fortuna een spaarzame aanval wel af te ronden. Op slag van rust viel de rebound voor de voeten van Iñígo Córdoba en de Spanjaard wist daar wel raad mee: 1-0. Zodoende ging de Eindhovense formatie met een achterstand de kleedkamer in voor de theepauze.

Erdogan helpt bezoekers

In de tweede helft bleef PSV worstelen met de Fortuna-defensie. De titelkandidaat werd echter geholpen door een onbeholpen actie van Fortuna-middenvelder Dogan Erdogan. De Turk ging in de 57ste minuut te fel door op tegenstander Luuk de Jong en daardoor voelde scheidsrechter Jochem Kamphuis zich genoodzaakt om de rode kaart te tonen.

Met een man meer slaagde PSV er eindelijk in om de ban te breken. De formatie van Van Nistelrooy ging hard op jacht naar de gelijkmaker en werd na 65 minuten beloond: Xavi Simons knikte de 1-1 tegen de touwen. PSV bleef daarna fanatiek de aanval zoeken, maar Madueke en De Jong slaagden er niet in om er ook meteen al 1-2 van te maken.

De tweede goal van PSV kon echter niet uitblijven. In de 76ste minuut schoot Ibrahim Sangaré de 1-2 tegen de touwen, nadat De Jong er opnieuw niet in slaagde om doel te treffen. PSV vergat de klus daarna af te maken.

In extremis ging het alsnog mis voor PSV. Fortuna kreeg een strafschop en daar profiteerde Burak Yilmaz van: 2-2.

Scoreverloop: 1-0 (45′) I. Cordoba, 1-1 (65′) X. Simons, 1-2 (76′) I. Sangaré, 2-2 (90′) B. Yilmaz (strafschop)