‘PSV hakt knoop over toekomst Van Nistelrooy door’

Foto: ‘PSV hakt knoop over toekomst Van Nistelrooy door’

Door de zwakke reeks wedstrijden van PSV neemt ook op trainer Ruud van Nistelrooy de druk steeds verder toe. Hoewel het gros vooral medelijden met de coach heeft omdat hij in januari Cody Gakpo én Noni Madueke verloor, zijn er ook fans die behoorlijk twijfelen aan de capaciteiten van RvN.

Van een ontslag is echter absoluut geen sprake. Het Eindhovens Dagblad kopt dat Van Nistelrooy ‘stevig in het zadel blijft zitten’. De oplossing wordt veel eerder gezien in het versterken van de selectie; met name voorin moet er nog wat bijkomen, na eerder al Fabio Silva als back-up achter Luuk de Jong.

De manier waarop Van Nistelrooy na het echec in Emmen door het stof ging ‘deed het interne respect voor de coach alleen maar groeien’, schrijft de krant. De oud-topspits zei onder meer: “Of ik mezelf iets verwijt? Jawel. Ik vind dat ik te weinig uit mijn heb kunnen halen qua resultaat. We hadden na Marbella (trainingskamp, red.) een goed gevoel, maar dat konden we niet omzetten in punten. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Het is aan mij om hier samen met de spelers uit te komen en aan de karakters binnen de club om er keihard aan te werken.”

Reddende transfers

Directeur Brands en co willen Van Nistelrooy dus gaan helpen door nieuwe spelers te halen. “Tal van interessante aanvallers zijn nog op te pikken, bijvoorbeeld bij Spurs. Daar mag de Spaanse linksbuiten Bryan Gil verhuurd worden, die bij PSV op is gevallen. Ook in Frankrijk en Duitsland vist PSV nog in de spelersvijver, maar het is de vraag welk hengeltje de komende weken naar beneden schiet. Door PSV geschikt bevonden spelers blijken het liefst in de Premier League actief te zijn, iets waar PSV deze winter bij het werven van nieuwelingen veel last van heeft gehad.” Onder meer Arnaut Danjuma (Tottenham) werd daardoor al misgelopen.

Van Nistelrooy is niet de juiste man voor PSV

  • Eens
  • Oneens
6397+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie