PSG komt met schrik vrij in knotsgekke groep

Foto: PSG komt met schrik vrij in knotsgekke groep

Paris Saint-Germain heeft met veel moeite de laatste zestien van de Champions League bereikt. De Franse grootmacht kwam behoorlijk in de problemen bij Borussia Dortmund, en speelde er uiteindelijk gelijk. Door de winst van AC Milan bij Newcastle United eindigden de Italianen als derde in de groep.

Fransen spelen gelijk in Dortmund

Vooraf werd Groep F al betiteld als poule des doods, en deze onderlinge wedstrijden stelden geen moment teleur. Bij aanvang van de laatste speelronde was Dortmund al zeker van de knock-outfase. PSG zou bij winst de eerste plaats wel overnemen. Newcastle United en AC Milan streden in Engeland tegen elkaar, de winnaar daarvan moest hopen dat de Fransen geen driepunter zouden scoren. Het duel in Dortmund leverde al snel kansen voor beide ploegen op, maar goals bleven uit in het eerste bedrijf. Onder meer Kylian Mbappé had het vizier niet op scherp.

En de tweede helft zouden wel treffers vallen. In de 51ste minuut legde Niclas Füllkrug goed terug op Karim Adeyemi, die van dichtbij raak kon schieten. Zo ontstond een penibele situatie voor de grootmacht uit Parijs. Het duurde slechts vijf minuten of de bezoekers hadden de stand weer recht getrokken. Na een inzet van Bradley Barcola kwam de afvallende bal bij Warren Zaïre-Emery. Uitgerekend via het been van Adeyemi plofte de bal in het doel.

Mbappé leek vervolgens de winnende te maken, die voor veel opluchting zou zorgen. De superster stond echter nipt buitenspel waardoor het feest niet doorging. Zo bleef het bij 1-1, waarna er goed nieuws kwam vanuit Newcastle. Milan kwam weliswaar gelijk in punten, maar het onderling resultaat van PSG is beter.

Milan buigt achterstand om bij Newcastle

Beide clubs begonnen de laatste speelronde met vijf punten en handen nog kans op de volgende ronde. Ook de derde plaats voor Europa League-voetbal stond op het spel. Newcastle nam al snel het initiatief tegen het Milan waar Tijjani Reijnders aan de aftrap stond. Na ruim een half uur kwamen de Engelsen op voorsprong, en hoe! Lewis Miley legde terug op Joelinton, die keiharde uithaalde en de kruising vond. Wow, wat een goal en ook nog zeer belangrijk.

Doordat PSG het lastig had in Dortmund stonden The Magpies er uitstekend voor om de knock-outfase te halen. Na een uur werd het plots een stuk stiller op St. James’ Park. Na een klutssituatie dook Christian Pulisic voor het doel op, en maakte van dichtbij de 1-1. Het geloof golfde wat weg bij de gastheren. In de slotfase viel Samuel Chukwueze in om een minuut later bij een uitbraak de 1-2 te maken.

Erg zuur voor Newcastle en de thuisfans. Zij roken even de volgende ronde van de Champions League, maar door de nederlaag eindigde het nog als vierde in de groep. Reijnders en co gaan verder in de Europa League.

Een van de mooiste CL-poules in jaren?

  • 100%!
  • Nou…
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie