‘Probleemkind’ Jadon Sancho heeft transfer te pakken

Foto: ‘Probleemkind’ Jadon Sancho heeft transfer te pakken

Dat Jadon Sancho in de wintertransferperiode bij Manchester United zou vertrekken, was zo ongeveer het slechtst bewaarde geheim van de eerste seizoenshelft, maar het ‘probleemkind’ heeft zijn overstap nu ook daadwerkelijk te pakken. De Engelsman maakt het seizoen namelijk af bij Borussia Dortmund, bevestigt de Bundesliga-topclub.

Jadon Sancho maakt seizoen af bij Borussia Dortmund

Op de officiële website van BVB komt Sancho aan het woord over zijn uitleenbeurt: “Toen ik vandaag de kleedkamer binnenkwam, voelde het als thuiskomen. Ik ken de club van binnen en van buiten, ik heb altijd een nauwe band gehad met de fans hier en ik ben nooit het contact kwijtgeraakt met het bestuur.”

“Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten weer te zien, het veld op te gaan, met een glimlach op mijn gezicht te voetballen, doelpunten voor te bereiden en doelpunten te maken”, voegt de 22-jarige vleugelspits daar nog aan toe.

Clash met Ten Hag

Bij Manchester United kwam Sancho eerder dit seizoen hardhandig in aanraking met zijn trainer, Erik ten Hag, die hem een gebrek aan inzet verweet. De aanvaller sloeg vervolgens terug via social media: “Geloof alsjeblieft niet alles wat je leest! Ik laat het niet toe dat mensen dingen zeggen die totaal niet waar zijn. Ik heb me deze week uitstekend gedragen op de training. Ik denk dat er andere redenen zijn waarom ik niet bij de selectie zat. Ik ben al langere tijd een zondebok en dat is niet eerlijk!”

Ten Hag eiste excuses van zijn ‘pupil’, maar die weigerde terug te komen op zijn woorden. Zijn situatie werd uitzichtloos en de huurtransfer naar Dortmund moet hem uit de brand helpen. Tussen 2017 en 2021 was Sancho al actief in het Signal Iduna Park, alvorens hij voor 85 miljoen euro naar Old Trafford verhuisde.

Wordt dit een succes?

  • Zeker
  • Ik denk het niet
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie