Preview: Weekend vol topwedstrijden in de Serie A

Foto: Preview: Weekend vol topwedstrijden in de Serie A

Tijdens de aankomende speelronde van de Italiaanse voetbalcompetitie staan er twee topwedstrijden op het programma. Internazionale en AC Milan nemen het beide op tegen een grote tegenstander. Kan het gehavende Roma verrassen tegen Inter en wat kan Napoli tegen AC Milan? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op AS Roma – Internazionale en AC Milan – Napoli.

AS Roma – Internazionale

Een aantal weken geleden werd José Mourinho ontslagen bij AS Roma. The Special One voldeed niet meer aan de eisen van de eigenaren van de club en de Portugees moest dus vertrekken. Clubicoon Daniele De Rossi heeft het overgenomen bij AS Roma en doet het eigenlijk verrassend goed. Roma verloor nog niet onder zijn leiding. Tegen Internazionale wordt het duidelijk of het een tijdelijke opleving was van Roma of dat De Rossi de ploeg echt al naar zijn hand heeft kunnen zetten.

Onder de leiding van De Rossi werden Hellas Verona (2-1), Salernitana (1-2) en Cagliari (4-0) verslagen. Tegen Cagliari mocht Dean Huijsen invallen bij Roma en hij beloonde dat vertrouwen met een doelpunt uit een standaardsituatie. Voor Roma is deze wedstrijd tegen Internazionale een mooie test met het oog op het treffen met Feyenoord in de Europa League. De ploeg moet het dit seizoen vooral hebben van de oplevingen van Paulo Dybala. De Argentijnse aanvaller is met 8 doelpunten en 6 assists erg belangrijk voor Roma.

Het Internazionale van trainer Simone Inzaghi is bezig aan een imposant seizoen in de Serie A. Na 22 wedstrijden staat de club aan kop van de competitie met 57 punten. De voorsprong op Juventus bedraagt vier punten, maar Inter heeft een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg van Inzaghi verloor in de competitie slechts één keer. Sassuolo was in september met 1-2 te sterk. Verder eindigden drie wedstrijden in een gelijkspel.

Inter is op alle vlakken superieur dit seizoen. Zo heeft de club de minste tegengoals gekregen in de competitie én de meeste goals gescoord. In de vorige speelronde kwam Juventus op bezoek in Milaan en Internazionale wist uiteindelijk met 1-0 te winnen. Het aanvalsduo Lautaro Martínez en Marcus Thuram doet denken aan de tijden dat Romelu Lukaku nog in topvorm verkeerde bij Internazionale. Martínez heeft er al 19 inliggen dit seizoen. Thuram is met 8 doelpunten en 10 assists ook zeer belangrijk voor de ploeg.

Wedtip AS Roma – Internazionale

AS Roma lijkt in een goede vorm te verkeren sinds de komst van De Rossi. Internazionale is echter niet te onderschatten. De laatste nederlaag in de competitie was in september. Inter zal dan ook met al het vertrouwen aan deze wedstrijd beginnen. Tip: wedden op het eindresultaat ‘Internazionale wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.97 bij Unibet.

Internazionale wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AC Milan – Napoli

AC Milan is bezig met een net seizoen. Met 49 punten uit 23 wedstrijden staat de club er echt niet slecht voor. De voorsprong op de nummer vier is al tien punten. Doordat rivaal Internazionale zo goed presteert lijkt Milan een beetje onder te sneeuwen. De ploeg van trainer Stefano Pioli is ondertussen al acht wedstrijden ongeslagen in de Serie A. Begin december was Atalanta te sterk voor Milan, maar daarna werd er zes keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Deze goede prestaties zijn onder andere te danken aan Tijjani Reijnders. De Nederlander vertrok aan het begin van dit seizoen naar Milaan en lijkt zich daar moeiteloos te hebben aangepast.

Reijnders scoort niet veel en geeft ook niet al te veel assists, maar met zijn loopacties en passes zorgt hij ervoor dat het elftal van Pioli draait. De goals in Milaan worden gemaakt door de onvermoeibare Olivier Giroud. De Fransman is ondertussen 37, maar rijgt de doelpunten nog altijd aaneen. Met 11 treffers en 8 assists is hij enorm belangrijk voor de ploeg uit Milaan. Het probleem van Milan is dat het te veel doelpunten tegenkrijgt. Dit seizoen staat de teller al op 27. Als je dit vergelijkt met koploper Internazionale is het verschil enorm. Inter kreeg namelijk pas 10 doelpunten tegen. Deze 17 tegendoelpunten zijn het verschil tussen de koppositie en de derde plek van de Italiaanse competitie.

Napoli is natuurlijk nog altijd de titelhouder van de Serie A. Het was onrealistisch om te verwachten dat er in Napels twee seizoenen op rij zo goed zou worden gepresteerd door de club. De succestrainer vertrok en met Min-jae Kim vertrok de beste centrale verdediger. In november 2023 moest Rudi Garcia Napoli verlaten. Walter Mazzarri heeft het sindsdien voor het zeggen. De Italiaanse oefenmeester was tussen 2009 en 2013 ook hoofdtrainer van de club.

Mazzarri heeft het nog niet op de rit gekregen in Napels. Van de laatste elf competitiewedstrijden werden er vijf verloren. De meest recente wedstrijd werd echter wel gewonnen. Hellas Verona werd met 2-1 verslagen. Tegen AC Milan zal de ploeg het nog zonder superspits Victor Osimhen moeten doen. De Nigeriaanse spits is namelijk nog altijd actief op de Afrika Cup en zal pas na deze wedstrijd terugkeren naar Italië.

Wedtip AC Milan – Napoli

AC Milan is bezig aan een net seizoen en is de favoriet voor dit duel. Napoli komt dit seizoen niet in de buurt van het niveau van pakweg twaalf maanden geleden. De vorige ontmoeting tussen de twee eindigde in een gelijkspel (2-2). Milan en Napoli zijn erg aan elkaar gewaagd. Onze voorspelling is daarom inzetten op een ‘Both to Score‘ weddenschap. Dit heeft een odd van 1.66 bij Unibet.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie