Preview: PSV opent Eredivisieweekend thuis tegen Heracles Almelo

Foto: Preview: PSV opent Eredivisieweekend thuis tegen Heracles Almelo

Speelronde tweeëntwintig van de Eredivisie wordt geopend door twee ploegen die heel verschillend dit duel ingaan. De thuisploeg heeft zich stiekem al een beetje gericht op de Champions League van volgende week, terwijl het voor de bezoekers nog altijd alle hens aan dek is. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd PSV – Heracles Almelo.

PSV: teaminfo en vorm

Het is voor PSV een fijne aanleiding waardoor deze wedstrijd op de vrijdagavond ingepland staat, niet een dag waarop de Eindhovenaren normaliter in actie hoeven te komen. Deze planning zorgt namelijk voor een ruime voorbereidingstijd die Peter Bosz en zijn spelers nu hebben richting het Champions League-duel met Borussia Dortmund van volgende week. Daarop zullen de pijlen nu voornamelijk gericht zijn.

Dat is een privilege dat PSV zichzelf ook wel mag verschaffen. Want vooral in de eerste seizoenshelft is een extreem mooie marge opgebouwd op naaste achtervolger Feyenoord. Die club draait tot nu toe eigenlijk ook een prima seizoen, maar moet de koploper toch een voorsprong van tien punten laten. Met 68 goals voor was PSV het vaakst trefzeker en slechts 10 tegendoelpunten betekent dat die ploeg ook de beste defensie heeft.

Toch is er een beetje de klad ingekomen de afgelopen weken. Tegen FC Utrecht kon het record van meeste zeges sinds de seizoenstart gepakt worden, maar een 1-1 voorkwam dat. Daarna volgden een 1-0-nederlaag in de beker bij Feyenoord, een weinig verheffende 2-0-zege op Almere City, een 1-1-gelijkspel tegen Ajax en afgelopen weekend blonk PSV pas in de tweede helft uit tegen FC Volendam, waarvan uiteindelijk met 1-5 gewonnen werd.

Een hele waslijst aan blessures was mede debet aan de tegenvallende reeks van PSV. Maar de lappenmand stroomt ook langzaam weer een beetje leeg. Naast de terugkeer van Ismael Saibari van de Afrika Cup hebben ook Joey Veerman, Malik Tillman en Ricardo Pepi hun rentree weer gemaakt. Armel Bella-Kotchap raakt ook weer beetje bij beetje fitter, waardoor Bosz het vooral nog moet stellen zonder Noa Lang, die zo goed als het gehele restant van het seizoen moet missen.

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heracles Almelo: teaminfo en vorm

Na achtereenvolgende nederlagen tegen Sparta Rotterdam (0-1) en Vitesse (2-0) was de maat vol voor het bestuur van Heracles Almelo en John Lammers, de coach die de club succesvol terug naar de Eredivisie had geleid, werd de laan uitgestuurd. Als opvolger werd Erwin van de Looi aangetrokken. De oud-trainer van FC Groningen, Willem II en Jong Oranje moet de Heraclieden behoeden voor degradatie en het liefst ook met leuk voetbal.

Lammers had vijftien punten uit vijftien wedstrijden gehaald en ook na zijn vertrek (nog voor de komst van Van de Looi) werd verloren, met 0-4 van Feyenoord. Met de nieuwe trainer schoot Heracles direct goed uit de startblokken na de winterstop. RKC Waalwijk werd met 1-2 verslagen, al volgde daarop toch nog een domper. Want tegen concurrent FC Volendam moesten toch zeker drie punten gehaald worden. Met de uiteindelijke eindstand van 1-1 zal dan ook niemand blij zijn geweest.

Ajax was op bezoek in Almelo met 2-4 te sterk, waarna ook bij NEC met twee goals verschil verloren werd: 3-1. Het was dan ook erop of eronder voor de promovendus in eigen huis tegen hekkensluiter Vitesse afgelopen weekend. Die club stond met 1-2 voor, maar een rode kaart voor Nicolas Isimat-Mirin zorgde voor de omslag. Met een mannetje meer wist Heracles via twee goals van Jizz Hornkamp de degradatiekraker alsnog met 3-2 te winnen. Zo staat het nu vier punten boven de degradatiestreep.

Vooral voorin laat het gemis van Nikolai Laursen zich merken. De Deen kreeg nog wel een nieuw contract, maar ligt er voor een lange periode uit. Ook Lasse Wehmeyer en Diego van Oorschot kijken met een blessure toe. Hornkamp is de man van wie een hoop moet afhangen voorin. De spits scoorde twee keer tegen Vitesse maar was ook in de drie duels ervoor telkens trefzeker. Hij staat tot nu toe op vijf doelpunten, allemaal gemaakt in de laatste vier duels.

Jizz Hornkamp scoort

Vorige ontmoetingen

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg ruim in het voordeel is, met vier zeges en twee gelijke spelen in de laatst zes duels. Het doelsaldo is met 16-3 dan ook flink in Eindhovens voordeel. Eerder dit seizoen won PSV na een vroege rode kaart van Heracles met 0-6 in Almelo en in januari speelden de twee teams met 1-1 gelijk in een vriendschappelijke wedstrijd.

Wedtip PSV Heracles Almelo

Het gaat onder Erwin van de Looi iets beter dan toen zijn voorganger er nog zat. Maar of het genoeg zal zijn om de koploper te bedwingen moet nog blijken. Vorige week liet PSV zien dat het ook zonder hele grote vorm ruim kan winnen. Dat lijkt ook nu een mogelijkheid. Tip: voetbalwedden op ‘PSV wint met handicap -2’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij Unibet.

PSV wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:50
618+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
14:33
49+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
14:19
73+
‘Benfica neemt beslissing over toekomst Kökcü’
14:04
64+
EK én zomertransfer voor Andries Noppert?
13:49
1331+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
54+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
13:20
0+
Serieuze zorgen om gezondheid Marc Overmars
13:04
59+
Zelfs Derksen overtuigd: ‘Je kunt niet meer om hem heen in Oranje’
12:47
88+
‘Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot kwam’
12:33
35+
Slot gewaarschuwd: “In Engeland tien keer meer”
12:18
299+
‘Bizar nieuw uitshirt PSV uitgelekt: vol neonkleuren’
12:00
139+
PSV: na de kater meteen weer dóórrr
11:40
97+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: ‘Bijlow blijft staan’
11:20
470+
‘Terugkeer voor Daley Blind’
11:10
49+
Vandaag Inside-tafel adviseert Koeman: “Kun je niet meer omheen”
10:50
253+
”Oersaaie’ Vandaag Inside-gast op non-actief’
10:33
79+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
94+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
84+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
264+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie