Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Preview: gaat Excelsior stunten tegen NAC Breda in finale play-offs?

Foto: Preview: gaat Excelsior stunten tegen NAC Breda in finale play-offs?

Excelsior moet hopen op een wonder om niet te degraderen uit de Eredivisie. In de return van de play-offs finale moeten de Rotterdammers met vijf doelpunten verschil winnen om degradatie af te wenden. NAC Breda staat er na de 6-2 overwinning van afgelopen dinsdag uitstekend voor. Welke club speelt volgend seizoen in de Eredivisie? Hier vind je informatie over de twee ploegen en wedtips voor het duel tussen Excelsior en NAC Breda.

Van Donge and De Roo Stadion

Playoff

2 juni 2024

18:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 juni 2024 18:17.

Excelsior: teaminfo en vorm

Marinus Dijkhuizen staat voor een lastige opgave. De ploeg van de 52-jarige trainer verloor met 6-2 in het Rat Verlegh Stadion. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op. De teams gingen met een 3-2 stand de rust in.

Toen zag het er al niet rooskleurig uit voor Excelsior. Lance Duijvestijn maakte hands op de doellijn, wat resulteerde in een rode kaart en een strafschop voor NAC. Dominik Janošek benutte de penalty en zette de 2-1 op het bord, waarna Jan Van den Bergh enkele minuten later ook de 3-1 maakte voor NAC.

In de extra tijd van de eerste helft bracht Troy Parrott Excelsior met een penalty terug naar 3-2, maar in de tweede helft werd het nog erger voor de Rotterdammers. Arthur Zagre kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten, waarna NAC verder uitliep en met 6-2 won.

Excelsior moet in eigen huis vier doelpunten meer maken dan NAC om een verlenging af te dwingen. Dit lijkt een onmogelijke opgave, maar hetzelfde Excelsior wist in de vorige ronde nog met 7-1 van ADO Den Haag te winnen.

Beide teams scoren: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

NAC Breda: teaminfo en vorm

Jean-Paul van Gastel vertrekt na dit seizoen, maar kan NAC verlaten met een enorme prestatie. De Brabantse club eindigde als achtste in de Keuken Kampioen Divisie en was daarmee op papier de zwakste ploeg in de promotie play-offs.

Het energieke spel van NAC breekt tot nu toe echter elke tegenstander. Op dinsdagavond leek Excelsior voorafgaand aan de wedstrijd al met 1-0 achter te staan door de sfeer die de fans uit Breda met zich meebrachten. Negentig minuten lang stond het publiek achter de ploeg en ondanks de hevige regen bleven ze doorgaan.

Die energie werd overgenomen door de spelers. NAC besefte dat Excelsior op papier de betere ploeg was en dat er geprofiteerd moest worden van de rode kaart van Duijvestijn.

Excelsior ging na rust nog verrassend goed mee met NAC, maar na de tweede rode kaart zakte de Rotterdamse club wat in. In het laatste kwartier sloeg NAC toe en liep het team verder uit. Martin Kolscelník maakte de 4-2 en Elías Már Ómarsson zorgde voor de laatste twee doelpunten.

Voor NAC is de taak simpel. In Kralingen mag er niet met een té hoge score worden verloren. Bij één treffer van NAC moet Excelsior er al vijf maken om te verlengen.

Meer dan 3,5 doelpunten

Wedtip Excelsior – NAC Breda

NAC Breda heeft uiteraard de betere uitgangspositie. Excelsior zal in eigen huis waarschijnlijk een stuk beter presteren. Dijkhuizen moet flink winnen en een overwinning lijkt haalbaar. Of dit voldoende zal zijn om degradatie te voorkomen, valt later te bezien. Onze wedtip is in ieder geval ‘Excelsior wint’, met een odd van 1.95 bij Unibet.

Excelsior wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie