Portugal en Brazilië favoriet tijdens eerste WK-wedstrijden

Foto: Portugal en Brazilië favoriet tijdens eerste WK-wedstrijden

Het WK in Qatar draait op volle toeren met vier wedstrijden per dag. Als kijker is het tempo bijna niet bij te houden. Zo begint het programma donderdag ook gewoon weer om 11.00. Er staan namelijk vier mooie wedstrijden op het programma. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Zwitserland – Kameroen, Uruguay – Zuid-Korea, Portugal – Ghana en Brazilië – Servië.

Zwitserland – Kameroen

De Zwitsers zijn er sinds 2006 onafgebroken bij op het wereldkampioenschap. Alleen in Zuid-Afrika wist het land de groepsfase niet te overleven. Tijdens de drie andere edities werd het land telkens uitgeschakeld in de achtste finale. Zwitserland zal gemotiveerd aan de start van dit WK staan. In de Nations League wonnen de Zwitsers van Spanje én Portugal, er wordt heel wat verwacht van de spelers. Ondanks dat Xherdan Shaqiri niet meer in Europa voetbalt is hij nog altijd de sterspeler van de Zwitsers. Hij zal voor creatieve impulsen moeten zorgen.

Voor Kameroen is dit het eerste WK sinds 2014 in Brazilië. De ontembare leeuwen versloegen Algerije waardoor ze nu op het WK uit mogen komen. Tijdens de Afrika Cup kwam Kameroen al ver op een toernooi. Uiteindelijk verloor de ploeg met 1-3 van Senegal in de halve finale, maar Kameroen werd uiteindelijk derde door na strafschoppen van Burkina Faso te winnen.

Wedtip Zwitserland – Kameroen

Zwitserland is op papier de favoriet voor deze wedstrijd. Er zijn al genoeg verrassende uitslagen geweest dit WK waardoor het duidelijk is dat je niet één land mag onderschatten, dus ook Kameroen niet. Uiteindelijk zal de kwaliteit van Zwitserland toch boven moeten komen drijven en daarom de tip: wedden op ‘Zwitserland wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.79 bij Circus.

Zwitserland wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Uruguay – Zuid-Korea

Uruguay kan natuurlijk niet ontbreken op een WK. Het land is de eerste winnaar van het wereldkampioenschap en won het toernooi in totaal twee keer. Met aanvallers als Luis Suárez, Edison Cavani en Darwin Núñez heeft Uruguay een voorhoede om de vingers bij af te likken. Voor Suárez en Cavani, beide 35, wordt dit hun laatste wereldkampioenschap en ze zullen zichzelf dus nog één keer willen laten zien op dit niveau.

Sinds Diego Alonso de bondscoach is geworden van Uruguay heeft het land de weg naar boven weer gevonden. De WK-kwalificatie begon slecht voor Uruguay, maar sinds Alonso aan het roer staat verloor het land slechts één keer. In de andere acht wedstrijden bleef La Celeste ongeslagen.

Bij Zuid-Korea draait het logischerwijs vooral om Heung-min Son. De aanvaller van Tottenham Hotspur raakte vlak voor het WK geblesseerd, maar gelukkig kan hij gewoon meedoen in Qatar, al is het dan met een gezichtsmasker. In een groep met de Verenigde Arabische Emiraten, Irak, Syrië, Libanon en Iran wist Zuid-Korea zich vrij gemakkelijk te plaatsen. Iran werd echter groepswinnaar en de Koreanen volgde op twee punten. Voor het WK speelde het land nog een oefenwedstrijd tegen IJsland. Zuid-Korea, zonder sterspeler Son, wist met 1-0 te winnen van de IJslanders.

Onze voorspelling

Bij Uruguay lopen veel topspelers rond, terwijl Zuid-Korea het echt van het collectief moet hebben. Uiteindelijk is Uruguay natuurlijk de favoriet, maar de Koreanen zijn zeker niet kansloos. Bij Zuid-Korea zal er worden gekeken of er via de counter kan worden geprofiteerd van de ruimte achterin bij Uruguay. Ondertussen zullen Suárez en Núñez het doel van Zuid-Korea onder vuur nemen. Daarom de tip: wedden op ‘Beide teams scoren‘. Deze weddenschap heeft een odd van 2.20 bij bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Portugal – Ghana

Cristiano Ronaldo – die deze week definitief brak met Manchester United – is natuurlijk de grote man van Portugal, maar eigenlijk heeft het land 26 geweldige spelers meegenomen naar Qatar. Nigeria werd in de voorbereiding op het WK dan ook met 4-0 opgerold door de Portugezen. Tijdens deze wedstrijd zat Ronaldo niet bij de selectie, waardoor het aftasten is hoe Portugal met hem speelt. De sterspeler begint op leeftijd te raken en is dit seizoen zeker niet in vorm, maar wel veel in opspraak. Wellicht werkt de omgeving van de nationale ploeg als een wonder bij Ronaldo en kan hij weer ouderwets schitteren.

Ghana is een interessant land dit WK. In de laatste jaren is het de Ghanese voetbalbond gelukt om spelers die voor twee verschillende landen uit mogen komen uiteindelijk voor Ghana te laten kiezen. Zo zijn onder andere Tariq Lamptey en Iñaki Williams overtuigd. Ter voorbereiding op het wereldkampioenschap oefende Ghana tegen Zwitserland en de Ghanezen wonnen met 2-0. Dit laat zien dat The Black Stars serieus moeten worden genomen.

Voorspelling Portugal – Ghana

Ghana maakte dus indruk door van Zwitserland te winnen. Of de spelers ook onder druk van een wereldkampioenschap kunnen verrassen is nog onduidelijk. Portugal draait daarentegen op volle toeren en eigenlijk zou dit geen groot probleem moeten zijn voor de Portugezen. Daarom is onze voorspelling ‘Portugal wint’. Dit heeft een odd van 1.40 bij bet365

Portugal wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Brazilië – Servië

De Goddelijke Kanaries zijn misschien wel de grootste favoriet voor de wereldtitel. Je moet goed zoeken om de zwakke kanten van Brazilië te zien. Met Neymar, Vinícius Júnior, Raphinha, Bruno Guimarães, Casemiro en Lucas Paquatá beschikt bondscoach Tite wellicht over de beste selectie van het WK. Neymar kan tijdens dit toernooi de topscorer allertijden worden van Brazilië, maar om echt tot de allerbeste Braziliaanse voetballers ooit te behoren zal hij toch de wereldtitel mee naar huis moeten nemen.

,Doordat Servië vroeger bij Joegoslavië of Servië en Montenegro hoorde heeft het geen rijke geschiedenis op het wereldkampioenschap. In 2010 en 2018 kwam het niet verder dan de groepsfase en in 2014 waren ze er niet bij. Toch is het een interessant land om te zien dit WK. Zo wist Servië groepswinnaar te worden tijdens de Europese kwalificatie, waardoor Portugal naar de play-offs werd verdreven. Aleksandar Mitrović maakte in de laatste minuten het winnende doelpunt waardoor Servië van Portugal won en zich direct had geplaatst voor het wereldkampioenschap.

Wedtip Brazilië – Servië

Brazilië is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Het is echter de vraag of Servië tijdens het WK ook kan laten zien welke kwaliteiten ze in de ploeg hebben. Beide landen scoren er regelmatig op los waardoor het waarschijnlijk een doelpuntrijke wedstrijd gaat worden. Daarom de tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij bet365.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie