‘Plotselinge droomtransfer voor Rensch’

Foto: ‘Plotselinge droomtransfer voor Rensch’

Wederom wordt er een Ajax-verdediger aan Arsenal gelinkt. Na de transfer afgelopen zomer van Jurriën Timber naar The Gunners, werd net na de kerst duidelijk dat er met Jorrel Hato nog een stopper van de Amsterdammers hoog op het lijstje zou staan. Daar is er nu nóg een bijgekomen.

Engelse top heeft Ajax-verdediger op de korrel

CBS Sports schrijft dat Arsenal ook de verrichtingen van Devyne Rensch in de gaten houdt. Door de blessure van Timber en internationale verplichtingen van Takehiro Tomiyasu (Azië Cup) en Thomas Partey (Afrika Cup) worden de mogelijkheden van manager Mikel Arteta op de rechtsbackpositie steeds schaarser. Daarnaast nemen de Londenaren een aanbod van AC Milan in verdediger Jakub Kiwior serieus in overweging.

Liverpool en Uniteds Ten Hag

Volgens de berichtgeving zien de Engelsen in Rensch een serieus optie, omdat hij ook in het centrum van de verdediging uit de voeten kan. De multifunctionele Noord-Hollander werd door John van ‘t Schip ook nog een aantal keer als defensieve middenvelder ingepast. CBS Sports weet dat de jeugdinternational er goed op staat bij de Premier League-top: zou zouden ook Liverpool en Manchester United Rensch op het lijstje hebben. Manager Erik ten Hag werkte al met hem samen bij Ajax.

De 20-jarige verdediger kwam in de zomer van 2016 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers terecht, om in 2020 zijn debuut in de hoofdmacht te maken. Vooralsnog kwam Rensch tot 111 officiële duels, waarin hij tot zeven treffers en acht assists kwam. De Nederlander met Surinaamse roots heeft nog een contract tot medio 2025 en is volgens Transfermarkt momenteel zo’n 10 miljoen euro waard. Dit seizoen won hij de concurrentiestrijd van Anton Gaaei, tijdens de vorige jaargang werd nieuwkomer Jorge Sánchez afgetroefd.

Kan Rensch die stap aan?

  • Denk ik zeker
  • Nee joh!
5829+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie