‘Pikant avontuur voor David de Gea’

Foto: ‘Pikant avontuur voor David de Gea’

FC Barcelona onderzoekt de mogelijkheid om David de Gea aan te trekken. Mundo Deportivo meldt dat de 33-jarige doelman op de radar staat van de Catalanen. De Spanjaard zou een interessante optie zijn gezien zijn transfervrije status en daardoor geldt als goedkope optie om het keepersgilde op peil te houden.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Barcelona aast op goedkope optie David de Gea

De Gea vertrok trok afgelopen zomer bij Manchester United de deur achter zich dicht na een dienstverband van twaalf jaar. De Engelsen wilden wel door met de routinier, maar beide partijen konden elkaar niet vinden in een nieuw contract. Naar verluidt waren de salariseisen van de doelman te gortig voor United. De club van Erik ten Hag trok vervolgens André Onana aan als nieuwe doelman.

De Gea heeft echter nog altijd geen nieuwe club, ondanks dat er wel veelvuldig was van andere Engelse clubs en vanuit het steenrijke Saudi-Arabië. Geconcretiseerd werd de interesse echter niet, waardoor zijn nieuwe bestemming nog altijd niet bekend is. Volgens het Spaanse medium lijkt Barcelona wel een serieuze kans te maken op de handtekening van De Gea.

De ervaren doelman wordt gezien als een kostenefficiënte oplossing, dat krap bij kas zit. Mocht De Gea tekenen, dan wordt hij naar verluidt tweede keus achter André Ter Stegen. Iñaki Peña is dat nu nog, maar zal dan een stapje terug moeten doen. De Gea kwam voor zijn overgang uit voor Atlético Madrid, dat in de zomer van 2011 een bedrag van om en nabij 25 miljoen euro ontving voor de doelman.

Zou De Gea een goede aanwinst zijn voor Barcelona?

  • Ja, prima keeper
  • Nee, is geen toevoeging
302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie