Peter Bosz doet onthulling over ‘vergif in de groep’

Foto: Peter Bosz doet onthulling over ‘vergif in de groep’

Oefenmeester Peter Bosz doet het momenteel alleszins goed met PSV, maar bij Borussia Dortmund was dat aanvankelijk óók het geval. Daar stortte het echter als een kaartenhuis in elkaar en in het Algemeen Dagblad doet de trainer daar een boekje over open.

Bosz doet boekje open over ‘Dortmund-vergif’

Bosz werd de laan uitgestuurd in het Signal Iduna Park en had vervolgens een etentje met Louis van Gaal, die hem het hemd van het lijf vroeg. “Ik vertelde hem mijn ervaring. Bij mijn komst zei technisch directeur Michael Zorc dat er nog één speler weg zou gaan. Aubameyang, die belachelijk veel geld kon verdienen in China. Maar in de voorbereiding trok Dortmund alsnog de stekker uit de onderhandelingen. De nieuwe boodschap werd: salarisverhoging voor Auba en niemand gaat meer weg.”

Dortmund schoot uit de startblokken en Aubameyang scoorde aan de lopende band. Maar toen liet Ousmane Dembélé zich ineens niet zien op de training… “We kregen drie dagen geen contact, tot er een foto opdook: Dembélé was in Monaco aan het praten met Barcelona. Hij ging toch weg. Volgende dag: Aubameyang komt een minuut te laat. Dag erop: minuut te laat.”

Dat ging maar door en door en door: “Maar dat ging zo door en toen hij daags voor een wedstrijd ook nog twee uur lang een commercial ging opnemen op het trainingsveld, was ik er klaar mee. Ik zei dat ik hem voor die wedstrijd schorste.”

“Riep Louis: FOUT!”

Van Gaal hing aan de lippen van Bosz (tijdens het etentje): “Hij vroeg: en toen? Ik: op zondag met het hele team en Aubameyang gezeten. Louis: en toen? Ik: toen heeft-ie vanaf maandag weer meegetraind. Riep Louis: FOUT! Je had hem weg moeten sturen! Ja, maar hij is later in de winter voor 65 miljoen naar Arsenal gegaan. Er was ook een economisch belang, zei ik. Oké, zei Louis. En nou ben jíj weg… Daar heb ik dus van geleerd. De situatie werd vergif in de groep. Die voelde zich ook in de steek gelaten.”

Heeft Bosz goed gehandeld?

  • Vind ik wel
  • Hij had strenger moeten zijn
2032+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie