PEC Zwolle boycot IJsselderby in Deventer

Foto: PEC Zwolle boycot IJsselderby in Deventer

PEC Zwolle neemt op zondag 11 februari geen supporters mee naar de beladen uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Blauwvingers zijn het oneens met de restricties die vanuit Deventer worden opgelegd.

Géén uitfans mee naar Go Ahead Eagles

Het gastenvak in De Adelaarshorst telt 400 plaatsen, maar PEC kreeg voor de komende IJsselderby maar de helft toegewezen. Dat is volgens de club uit Zwolle ‘vanwege vele redenen volstrekt onacceptabel’. “Het belangrijkste hierin is dat de uitspelende club recht heeft op toegangskaarten in de aantallen zoals die zijn opgenomen in artikel 15 lid 3 van de voorschriften wedstrijdorganisatie uit het handboek competitiezaken BV in combinatie met licentie-eis I-16”, zo maakt men duidelijk op het digitale thuis.

De burgemeester kan daar in bepaalde situaties van afwijken, maar luidt het: “Dit is in dit geval echter niet aan de orde. Eerder heeft de burgemeester van Deventer namelijk aangegeven geen voorwaarden te stellen aan een bezoek van onze supporters voor de komende IHsselderby. Voorafgaand aan het seizoen zijn door beide clubs duidelijke afspraken gemaakt met betrekking tot het bezoeken van de IJsselderby in zowel Zwolle als Deventer, met als uitgangspunt om met een schone lei te beginnen en een derby met volle thuistribunes en maximale bezetting in het uitvak.”

De Go Ahead-aanhang kon in Zwolle beschikken over een vol uitvak. PEC rekende daar nu ook op, maar ondanks een ‘uitgebreid veiligheidsplan’ besloot men niet meer dan 200 fans toe te laten. “Als club en supporters hebben we een eenduidig standpunt. Wij willen enkel met een vol uitvak van 400 supporters aanwezig zijn bij de IJsselderby. In goed overleg met onze supportersgroepen, Supportersclub PEC Zwolle en het Zwolsch Supporters Collectief hebben wij daarom besloten deze wedstrijd niet te bezoeken”, zo luidt de conclusie.

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie