Pavlidis in illuster rijtje: “Trots dat ik mezelf met die mannen kan meten”

Foto: Pavlidis in illuster rijtje: “Trots dat ik mezelf met die mannen kan meten”

Vangelis Pavlidis schaarde zich zondag met zijn treffer tegen FC Volendam in een illuster rijtje. Met zijn 51e competitietreffer namens de Alkmaarders kwam hij op gelijke hoogte met Mounir El Hamdaoui en Kenneth Perez, die dat aantal deze eeuw ook scoorden voor AZ.

Pavlidis voert topscorerlijst AZ deze eeuw aan met El Hamdaoui en Perez

Gevraagd naar de namen van El Hamdaoui en Perez, bevestigde Pavlidis tegenover Voetbal International het tweetal goed te kennen. “Grote spelers, dus het maakt me blij en trots dat ik mezelf met die mannen kan meten.” De Griek is best trots dat hij er ook niet heel veel wedstrijden voor nodig heeft gehad. “Ik heb mijn goals ook niet in zo heel veel wedstrijden gemaakt, dat maakt het nog specialer. Ik hoop dat ik zo door kan gaan. Van dat record wist ik verder niet, maar nu ik het hoor, ben ik wel heel trots. Het is toch bijzonder dat je nu in ieder geval voorlopig bovenaan deze lijst staat.”

Maarten Martens, huidig hoofdtrainer van AZ, die nog samenspeelde met El Hamdaoui, ziet wel een verschil tussen beiden. “k vind ze heel erg op elkaar lijken. Al was Mounir met buitenkant rechts iets beter, dat moet ik wel zeggen… Maar Pavi werkt dan weer beter af met links, vind ik.”

Pavlidis zeer belangrijke schakel bij AZ

Al ziet Martens ook een overeenkomst tussen beide. “Het zijn allebei spelers die op zoek gaan naar de bal en de bal vaak naar de flank brengen. Waar Mounir heel goed in was, is dat hij hem naar de buitenkant speelde en in die touch al aan het versnellen was. Daar praten we nu ook veel over met Pavi.” Volgens de oefenmeester is de spits een zeer belangrijke schakel in zijn elftal. “Hij is voor ons superbelangrijk, een speler die iedere week bij zes, zeven, acht fases betrokken is waarbij hij of scoort, of een assist geeft, of een van die twee wordt afgekeurd. Hij werkt hard en is een echte teamplayer.”

Wie is een betere spits?

  • El Hamdaoui
  • Pavlidis
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie