‘Oude bekende haalt Nederlandse creatieveling naar Anderlecht’

Foto: ‘Oude bekende haalt Nederlandse creatieveling naar Anderlecht’

Justin Lonwijk is dichtbij een move naar Anderlecht. De 23-jarige Nederlander gaat zeer waarschijnlijk een seizoen gehuurd worden van Dynamo Kiev.

Lonwijk verkast op huurbasis naar Brussel

Dit laat het Belgische Nieuwsblad maandagmiddag weten. Volgens hen is de ophanden staande huurtransfer van Lonwijk in kannen en kruiken. Enkel een grote verrassing kan er nog voor zorgen dat de deal niet rondkomt. Zo zou hij de medische keuring in Brussel al doorstaan hebben. De FIFA heeft sinds de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de regels voor buitenlandse spelers versoepeld, die nu makkelijk verhuurd kunnen worden.

Anderlecht is op zoek naar revanche, na een zeer teleurstellende elf plaats vorig seizoen in de Jupiler Pro League. Paars-Wit hoopt de selectie zodanig te versterken dat het komende jaargang weer de aansluiting met de Belgische top kan vinden. Kasper Dolberg werd al gehaald naar de hoofdstad, daartegenover stond wel het verlies van onder meer doelman Bart Verbruggen. Vaste kracht Yari Verschueren is langdurig uit de roulatie, waarbij Lonwijk gezien wordt als vervanger.

Oude bekende

De waarschijnlijke komst van de Tilburger komt uit de koker van CEO Jesper Fredberg. De Deen haalde Lonwijk eerder al naar Viborg FF. Die samenwerking beviel zo goed, dat de Scandinaviër hem nu naar de Jupiler Pro League wil halen. Lonwijk kwam op jonge leeftijd terecht in de jeugdopleiding van PSV, waar hij nooit doorbrak in het eerste. FC Utrecht nam hem in 2019 transfervrij over, maar ook dat werd geen succes. Via Viborg belandde de aanvallende middenvelder vorig jaar bij Dynamo.

Een versterking voor Anderlecht?

  • Denk ik wel
  • Lijkt me niet
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie