‘Orkun Kökcü-drama’ in Lissabon

Foto: ‘Orkun Kökcü-drama’ in Lissabon

Hoe gaat het eigenlijk met Orkun Kökcü bij SL Benfica? We zien hem bijzonder weinig voorbijkomen, maar is dat een teken aan de wand of zouden we gewoon vaker wedstrijden uit de Portugese competitie op moeten zetten? Het antwoord luidt: de middenvelder valt niet echt op in Lissabon en de fans beginnen al te morren.

Orkun Kökcü nu al een ‘transferflop’?

Zo heel gek is dat niet, want Benfica betaalde in de afgelopen zomer een recordbedrag voor Kökcü: 25 miljoen euro, dat nog eens verder kan oplopen met vijf miljoen aan de hand van bonussen. De duurste Feyenoorder aller tijden en zijn begin in Portugal was ook best om over naar huis te schrijven: oefenmeester Roger Schmidt liet hem meteen beginnen.

“We hebben een goede relatie vanuit de club met hem en zijn familie”, liet algemeen directeur in De Kuip Dennis te Kloese weten aan Voetbal International. “Je gunt hem het beste. Het is een fantastische voetballer, ik hoop dat hij het daar goed doet en daarna ook weer stappen gaat maken. Want dat zou voor ons ook leuk zijn!”

What’s happening?

Inmiddels is het echter stilletjes geworden rond Kökcü, die ook niet altijd in de basis staat bij Benfica. Het roulatiesysteem van Schmidt is echter berucht, dus dat hóéft niet veel te zeggen. Alleen is de Turk óók een heel stuk minder beslissend in het Estádio da Luz. Op X wordt hij hier en daar al ‘een gigantische flop’ genoemd en ook zijn er al geruchten over een nieuwe transfer, bijvoorbeeld naar de Süper Lig, al zijn die nou niet bepaald betrouwbaar te noemen.

Hoe dan ook: het lijkt erop dat Benfica meer had verwacht van Kökcü en dat Kökcü meer had verwacht van zijn stap naar Lissabon. Misschien moet hij gewoon nog een beetje op stoom komen?

Had jij meer van hem verwacht?

  • Ik zeker
  • Ik niet
15839+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie