Oranje Leeuwinnen bekijken het positief: “We hebben nog een kans”

Foto: Oranje Leeuwinnen bekijken het positief: “We hebben nog een kans”

Op vrijdagavond is het Nederlandse vrouwenteam er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Nations League. Spanje was met 3-0 een maatje te groot voor de Leeuwinnen. Ondanks deze nederlaag bekijken de speelsters het positief. Omdat Duitsland ook verloor kan Nederland zich bij een overwinnig op de Duitsers nog altijd plaatsen voor de Olympische Spelen.

Nederland behoudt kans op Olympische Spelen

Duitsland verloor op vrijdagavond met 2-1 van de Franse dames. Nederland neemt het daarom in de troostfinale van de Nations League op tegen de Duitsers. Deze wedstrijd wordt op woensdagavond in Heerenveen gespeeld. Bij een overwinning plaatst Nederland zich voor de Olympische Spelen van Parijs. Ondanks dat de Leeuwinnen verloren was aanvoerster Sherida Spitse opvallend positief in de interviews na de wedstrijd omdat ze wist dat Duitsland ook had verloren. “We hebben nu nog een kans. We spelen thuis, met ons publiek erachter. Zo moeten we er ook ingaan. Dit is zuur, je bent topsporter en je wil wedstrijden winnen en dat ticket binnenhalen, maar we hebben nog een kans.”

Jonker gokt op woensdagavond

Andries Jonker stond er na de nederlaag tegen Spanje net zo in als Spitse. Het is natuurlijk jammer dat er werd verloren van Spanje, maar met het oog op de Spelen kan de oefenmeester er mee leven. “In de rust wisten we dat het ook bij Frankrijk – Duitsland 2-0 stond en toen hebben we er ook op gegokt dat Duitsland ook zou verliezen. Het werd nog wel even spannend daar natuurlijk, toen het 2-1 werd. Maar we waren die tweede helft eerlijk gezegd meer bezig met wat er in Lyon gebeurde dan hoe het hier ging, al was de tweede helft van ons wel een stuk beter.”

Plaatst Nederland zich woensdagavond voor de Olympische Spelen?

  • Ja, dat moet lukken
  • Nee, dat wordt niets
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie