Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Oranje-kandidaat vol zelfvertrouwen: ‘Mijn fouten op één hand te tellen’

Foto: Oranje-kandidaat vol zelfvertrouwen: ‘Mijn fouten op één hand te tellen’

Sparta-doelman Nick Olij werkt met vertrouwen toe naar de play-offs om Europees voetbal. Vanavond staat hij met Sparta in Utrecht op het veld om een plek in de finale te bereiken.

Opmars Sparta parallel met carrière Olij

Sparta en Olij maken de afgelopen twee jaar een enorme ontwikkeling door. De resultaten op Spangen zijn zeer positief te noemen. Olij vertelt: “Ik kwam hier twee jaar geleden toen we als club net degradatie hadden ontlopen. Vervolgens word je in twee seizoenen zesde en achtste.” Als keeper maakt Olij de ene na de andere fantastische redding en is zijn uitverkiezing in de voorselectie van Oranje geen verrassing.

De doelman uit Haarlem onderscheidde zich vorig jaar al eens in de play-offs. Olij stopte twee strafschoppen tegen FC Utrecht en ging toen door naar de finale tegen FC Twente. Dit jaar worden de halve finales en finale over één wedstrijd gespeeld. Olij gaat verder: “We gaan met een goed gevoel de play-offs in. We hebben de afgelopen weken laten zien waar we als team toe in staat zijn. Ik heb er veel zin in”, aldus Olij voor de camera’s van de NOS. Afgelopen 12 mei won Sparta nog uit bij Utrecht met 0-1 en hield Olij zijn doel dus schoon.

Voorselectie Nederlands elftal

Olij zit bij de voorselectie van Oranje voor het EK komende zomer in Duitsland. Eerst wil de doelman met Sparta voor het eerst sinds 1994 Europees voetbal veilig stellen. Daarna richt hij zich op Oranje. Olij vervolgt: “Ik zit niet in de positie om ervan uit te gaan dat je zomaar even bij de selectie zit. Ik heb al vanaf het begin aangegeven dat het niet normaal moet zijn dat je vanuit een club als Sparta bij Oranje zit. Ik ben supertrots. Dit is een mooie erkenning en beloning voor datgene dat je al twee jaar laat zien. Ik ga doen wat ik het hele jaar heb gedaan. Ik moet laten zien wat ik kan. En als ik dan afval, dan is dat niet anders”.

Verdiend Olij een plek in de definitieve selectie van Oranje?

  • Ja
  • Nee
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie