Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Oranje-kandidaat vol bravoure: “Is niet normaal”

Foto: Oranje-kandidaat vol bravoure: “Is niet normaal”

Nick Olij is trots dat hij bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit. De keeper van Sparta hoopt zich de komende dagen te kunnen onderscheiden op de trainingen van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman zal hoogstwaarschijnlijk één keeper laten vallen en dus moet Olij Bart Verbruggen, Mark Verbruggen of Justin Bijlow zien voor te blijven.

Olij gaat vol voor uitverkiezing EK-selectie

“Ik ga me maandag melden. Dat is een feit. Wat daar verder uitkomt, zal ik moeten afwachten”, reageert Olij op zijn uitverkiezing tegenover De Telegraaf. De doelman hoopt zich de komende drie dagen te kunnen laten zien voordat de definitieve selectie bekend wordt gemaakt. “De eerste drie dagen ben ik sowieso daar en dan zien we het wel. Op voorhand ben ik heel blij, dat ik daar aanwezig mag zijn vanuit een club als Sparta. Dat is iets wat niet normaal is en waar je als speler en als club trots op mag zijn.”

Olij is in ieder geval tevreden wat hij dit seizoen heeft laten zien bij Sparta. “Een goed seizoen, waarin ik een hoog niveau heb kunnen halen.” Met Sparta werd Olij uitgeschakeld in de halve finales van de play-offs, maar desondanks overheerst er geen teleurstelling bij de doelman. “Vorig jaar was alles top. Dit jaar heb ik het gewenste niveau gehaald wat ik van mezelf vraag.”

Vorig jaar kende Sparta al een geweldig seizoen, dat men graag dit seizoen wilde herhalen in Rotterdam. “Ik denk dat het zeker niet altijd gemakkelijk is geweest dit seizoen. Maar zeker in de laatste fase hebben we een goede reeks neer kunnen zetten en zijn we in een bepaalde flow terechtgekomen. Het was helaas net niet goed genoeg voor de finale.”

Moet Koeman een plekje vrijhouden voor Olij?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie