Opstellingen Europese Super Cup: Basisdebuut Gvardiol, Aké speelt als linksback

Foto: Opstellingen Europese Super Cup: Basisdebuut Gvardiol, Aké speelt als linksback

Terwijl de competities ondertussen alweer zijn begonnen, wordt woensdagavond de eerste Europese prijs van het seizoen vergeven. Champions League-winnaar Manchester City strijdt met Europa League-houder Sevilla om de Europese Super Cup.

Man City en Sevilla strijden om eerste Europese prijs van het seizoen

City was afgelopen seizoen ongenaakbaar en zonder twijfel het sterkste team ter wereld. Naast de cup met de grote oren, legde de ploeg van Pep Guardiola in eigen land ook beslag op de landstitel en de FA Cup. Nu hoopt het voor het eerst in de clubgeschiedenis de Europese Super Cup te veroveren. De start van de Premier League afgelopen weekeinde was uitstekend met een 0-3 zege bij Burnley. Op persoonlijk vlak liep het echter een enorme domper op. Kevin De Bruyne viel uit met een hamstringblessure en zal dit kalenderjaar vermoedelijk niet meer in actie komen.

Kopstukken ontbreken op City-middenveld

Zo mist Guardiola met De Bruyne en de vertrokken Ilkay Gündogan twee belangrijke schakels van het succesvolle team van vorig seizoen. Net als tegen Burnley zal aanwinst Mateo Kovacic De Bruyne woensdagavond vervangen. Bernardo Silva liep een kleine kwetsuur op en zal niet kunnen spelen. Phil Foden verhuist naar de rechterkant, waardoor Jack Grealish terugkeer in de basis. Achter diepe spits Erling Haaland krijgt de jeugdige Cole Palmer de voorkeur boven Julián Álvarez. In de verdediging krijgt Josko Gvardiol zijn eerste basisplek, Nathan Aké maakt zijn opwachting als linksback.

Gudelj in basis

Sevilla kende een moeizaam seizoen in LaLiga, maar zoals vaker gaf het wel thuis in de Europa League. In de finale nam het de penalty’s beter dan AS Roma. Ook deze jaargang is de ploeg van José Luis Mendilibar moeizaam aan de competitie begonnen: afgelopen vrijdag verloor het in eigen huis met 1-2 van Valencia. Nemanja Gudelj staat in Piraeus opnieuw in het centrum van de verdediging. Oussama Idrissi zit niet bij de selectie en is op weg naar de uitgang bij de Andalusiërs. Feyenoord doet een poging de linksbuiten opnieuw te huren. Karim Rekik vertrok naar het Midden-Oosten, terwijl oud-Ajacied Lucas Ocampos en van de spelers is die de diepe spits Youssef En-Nesyri moet voeden.

De aftrap in Piraeus is om 21.00 uur.

Wie gaat er winnen?

  • Man City
  • Sevilla
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie