Opstellingen bekerfinale: Slot wisselt bij Feyenoord, NEC ziet sterkhouders weer

Foto: Opstellingen bekerfinale: Slot wisselt bij Feyenoord, NEC ziet  sterkhouders weer

De bekerfinale van 2024 is daar en de opstellingen van Feyenoord en NEC zijn binnen. Trainer Arne Slot en coach Rogier Meijer gaan de strijd aan om de Dennenappel met hun beste opstelling van het moment. Feyenoord heeft op een haar na de sterkste opstelling, want de op de training geblesseerd geraakte Mats Wieffer ontbreekt. NEC speelt ook bijna in de sterkste opstelling. Onderstaande 22 spelers staan om 18.00 uur aan de aftrap in De Kuip.

Opstellingen Feyenoord en NEC voor bekerfinale 2024 (aftrap 18.00 uur, De Kuip)

Opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC

Bij Feyenoord zien we de bekende namen van de laatste weken op één na: Mats Wieffer. De Feyenoord-middenvelder kwam op krukken na De Kuip en kan logischerwijs niet spelen. Hij raakte deze week geblesseerd op de training van Feyenoord. Ramiz Zerrouki is zijn vervanger. Bekende sterkhouders die onlangs terugkeerden zoals Justin Bijlow en Gernot Trauner zitten op de bank.

Opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord

Ook bij NEC zien we de bekende namen en dat is wel verrassend. Zo is Bart van Rooij net op tijd weer terug van een blessure. De rechtsback heeft slechts drie keer meegetraind maar start gewoon. Met Calvin Verdonk en Philippe Sandler heeft NEC twee oud-Feyenoorders in de basisopstelling. We zien verder de bekende namen bij NEC. Ervaren rot en oud-Ajacied die Feyenoord in het verleden weleens pijn heeft gedaan, Lass Schöne, zit op de bank.

Feyenoord gaat voor veertiende beker, NEC verloor voorgaande vier finales

De elf Feyenoorders strijden voor de veertiende KNVB Beker in de clubhistorie. Die van NEC zouden voor een primeur kunnen zorgen. Nog nooit won de club uit Nijmegen de Dennenappel. NEC stond al wel vier keer in de finale, maar mocht de fraaie beker nog nooit mee terug naar Nijmegen nemen. NEC is ook de zware underdog in de finale. De Nijmegenaren kennen een wisselende vorm en speelden hun vorige wedstrijd gelijk tegen PEC Zwolle (2-2). Feyenoord had een goede generale repetitie bij Fortuna Sittard (0-1) en de vorige wedstrijd in De Kuip werd een galavoorstelling tegen aartsrivaal Ajax (6-0). Onderling wordt de laatste tijd veel gescoord. Vorig seizoen werd het liefst 4-4 in de bekerwedstrijd tussen beide clubs. Feyenoord won via strafschoppen. Het lijkt erop dat we weer spektakel kunnen verwachten.

Zijn de kansen op bekerwinst veranderd met deze opstellingen?

  • Ja, Feyenoord heeft nu meer kans
  • Ja, NEC heeft nu meer kans
  • Nee, zijn gelijk gebleven
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie