Ophef om ‘Ajax-wintertransfer’

Foto: Ophef om ‘Ajax-wintertransfer’

Dat Ajax iets gaat doen op de winterse transfermarkt staat wel vast, maar wat de Amsterdammers precies van plan zijn is nog onbekend. Ze worden in ieder geval gelinkt aan Angeliño van Galatasaray (geleend van RB Leipzig), maar de supporters van Cim Bom Bom zien dat helemaal niet zitten.

‘Waarom zouden we Angeliño naar Ajax sturen?’

Angeliño is uit de gratie geraakt in Istanbul en dat heeft allemaal met geld te maken. De oud-speler van PSV (2018-2019) wordt door Galatasaray gehuurd van Leipzig, de werkgever van onder meer Xavi Simons, maar wegens een clausule in de deal moet hij definitief overgenomen worden als hij twintig keer in actie komt voor de Turken.

Momenteel staat de Spanjaard op negentien duels en dus is dat moment dichtbij. Speelt hij nog één wedstrijd voor Galatasaray, dan dient Cim Bom Bom zes miljoen euro over te maken op de rekening van de eigenlijke broodheer van Angeliño. En Leipzig zou daarnaast ook nog eens uitzicht krijgen op nog eens één miljoen euro aan bonussen én een doorverkoopclausule van 20 procent, mocht de vleugelverdediger in de toekomst voor méér dan negen miljoen euro doorverkocht worden.

“Als hij echt zo slecht was…”

Daar wil Galatasaray niet aan en nu wordt Angeliño dus aan Ajax gelinkt. Op het sociale medium X reageren de fans van de Süper Lig-topclub echter verbijsterd, want zij vinden dat de back uitstekend bij hun ‘cluppie’ past. “Als hij echt zo slecht was zou Ajax niet achter hem aanzitten”, lezen we. En: “We gaan hier zo ontzettend veel spijt van krijgen.” Zelfs op de Turkse tv komt het onderwerp ter sprake.

Overigens wordt Galatasaray juist weer in verband gebracht met Borna Sosa, die in de Johan Cruijff ArenA maar mondjesmaat aan de bak komt.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie