‘Op wensenlijstje Steijn stonden spelers die Ajax beter zouden maken’

Foto: ‘Op wensenlijstje Steijn stonden spelers die Ajax beter zouden maken’

Marciano Vink vindt dat Ajax beter naar Maurice Steijn had kunnen luisteren betreft het aankoopbeleid, dan naar technisch directeur Maurice Steijn. In een video van ESPN blikt Vink terug op het rampjaar van de Amsterdammers.

Marciano Vink ziet Mislintat als hoofdschuldige Ajax-malaise

“De grootste misvatting is geweest om Sven Mislintat aan te stellen die zijn aankopen alleen op basis van statistieken doet. Op het lijstje van Steijn, Maduro en Bakkati stonden spelers die Ajax naar een hoger niveau konden brengen”, vertelt Vink.

Steijn wilde onder meer Noa Lang, Nicolás Tagliafico, Justin Kluivert, Hakim Ziyech, Jerdy Schouten en Sergiño Dest. Ook dacht Steijn aan Vangelis Pavlidis als back-up voor Brian Brobbey. “Mislintat opteerde voor Joshua Zirkzee, maar we hadden met Brobbey al een toptalent in huis en zochten juist naar ervaring. Het was ook de reden waarom ik enthousiast was over de bij ons aangeboden Isco”, zei Steijn recent in De Telegraaf.

Vink: “Tahirovic zat bij AS Roma op de bank. Hij heeft Manssverk, Gaeei, Sutalo etcetera gehaald. Akpom en Mikautadze zijn twee spelers die het bij hun vorige club heel goed deden, maar de druk op het hoogste niveau of bij Ajax is niet vergelijkbaar. Als je kijkt hoe comfortabel Schouten aan de bal is, dat heb ik bij Tahirovic, Sutalo en Mannsverk niet gezien.”

Trainerskerkhof

Tot slot zegt Vink over het feit dat Ajax in 2023 zes (!) (interim-)trainers heeft gehad (Alfred Schreuder, John Heitinga, Steijn, Hedwiges Maduro, John van ‘t Schip en ook zijn assistent Michael Valkanis): “Dat geeft alleen maar aan wat voor een puinhoop het geweest is. Je had gewoon de verkeerde mensen op de verkeerde posities in de organisatie. Het gaat er om dat je mensen hebt met voetbalverstand. Dat was in dit geval door de hele organisatie heen niet het geval.”

Ajax had naar Steijn moeten luisteren

  • Eens
  • Oneens
297+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie