Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ooit verguisde international plots belangrijk? “Ik vind hem beter dan ooit”

Foto: Ooit verguisde international plots belangrijk? “Ik vind hem beter dan ooit”

In het verleden kreeg Marten de Roon vaak kritiek bij het Nederlands elftal, maar Kees Jansma en Wim Kieft denken dat Oranje de controleur van Atalanta Bergamo deze zomer goed kan gebruiken tijdens het EK. Ze leven met de geblesseerde middenvelder mee, die de Europa League-finale moet missen.

Wim Kieft en Kees Jansma zijn zeer positief over Marten de Roon

De Roon viel vorige week uit tijdens de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus (0-1). Hij ontbreekt daardoor tegen Bayer Leverkusen in Dublin. “Hij is 33 jaar, het was zijn laatste kans. Het is niet dat hij volgend jaar weer een Europese finale zal halen met Atalanta”, stelt Jansma bij Veronica. “Erger is er niet als voetballer zijnde. De Roon speelt ook niet bij Real Madrid, maar bij Atalanta. Het is zuur voor hem. Ik vind het knap als hij positief blijft”, voegde Kieft toe.

Balafpakker en balans op middenveld

De oud-spits wijst ook op de kwaliteiten van De Roon. “In de kleedkamer zal hij ook belangrijk zijn, maar dat is hij ook op het veld. Hij heeft een ongekend gevoel om ballen af te pakken. Dat klinkt simpel, maar dat is natuurlijk hartstikke belangrijk. Een beetje zoals Willy van de Kerkhof? Ja, dat is een behoorlijk goede vergelijking. Van de Kerkhof kon wel beter voetballen, die was vrij compleet. Maar De Roon is zo’n speler die de balans in de gaten houdt, en die heb je wel nodig.”

“Ik moet zeggen, we hebben dit seizoen veel wedstrijden van ze gezien, ik vind hem eigenlijk beter dan ooit”, klonk Kieft positief. De analist meent dat De Roon weleens gemist kan worden bij Oranje, mocht hij niet op tijd fit zijn voor het EK. “Ik denk dat hij ook bij het Nederlands elftal een heel belangrijke rol had kunnen krijgen. Maar misschien krijgt hij die nog.”

De Roon belangrijk voor Oranje?

  • Vind ik wel
  • Nee hoor
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie