Officieel: Peer Koopmeiners maakt Eredivisie-transfer

Foto: Officieel: Peer Koopmeiners maakt Eredivisie-transfer

Peer Koopmeiners speelt de rest van het seizoen bij Excelsior. De jongere broer van Oranje-international Teun verkast op huurbasis vanaf AZ naar de Kralingers, die een optie tot koop hebben bedongen in het contract.

Koopmeiners is net als zijn broer het best als controlerende middenvelder. Technisch manager Niels van Duinen reageert verheugd op de deal: “Wij zijn blij dat we Peer per direct op huurbasis kunnen toevoegen aan onze selectie, waarbij we in samenspraak met AZ een koopoptie hebben kunnen bedingen voor komende zomer.”

“Door de blessure van Yassin Ayoub waren we op zoek naar een versterking voor het middenveld. We hebben in de zomer al met Peer gesproken en wilden hem toen al graag hebben. Hij is een rechtsbenige middenvelder, die het best tot zijn recht komt op de 6 of 8 positie en een absolute teamspeler is. Met zijn kwaliteiten en karakter is hij een jongen die goed bij onze club past om onze doelstelling te bereiken. Hij heeft flink wat ervaring opgedaan met AZ en kent de competitie goed. Hij wil nu bij ons meer speeltijd opdoen in de Eredivisie.”

Goede gesprekken

En Koopmeiners zelf: “Ik heb in de zomer al gesprekken gevoerd met Excelsior. Het verhaal over hoe de club werkt om jonge spelers zich te laten ontwikkelen, sprak me toen al enorm aan. Na gesprekken met AZ heb ik toen besloten om nog een half jaar in Alkmaar te blijven. Gezien het aantal speelminuten in de eerste seizoenshelft wilde ik nu graag alsnog de stap maken naar een andere club. Zo kwam ik weer in contact met Excelsior. Het gevoel was nog steeds heel goed en na wat gesprekken met Niels van Duinen en trainer Marinus Dijkhuizen was ik er snel uit.”

Doorontwikkelen en handhaven

De jongeling is vooral enthousiast over de werkwijze van Excelsior met talenten. “Kenzo (Goudmijn, red.) zit hier al wat langer en die heb ik uiteraard gesproken. Hij was alleen maar positief. Ook de manier van voetballen van Excelsior past bij mij. De trainer en staf spreken mij ook enorm aan en over de groep hoor ik alleen maar positieve dingen. Het plaatje is dus redelijk compleet en daarom was het niet moeilijk om de keuze voor Excelsior te maken.”

Het doel van de 22-jarige Koopmeiners met Excelsior is duidelijk: handhaven op het hoogste niveau. “Het belooft ongekend spannend te worden. Het is nog te vroeg om een conclusie te trekken, want er zijn nog negentien wedstrijden te gaan, maar er zijn behoorlijk wat concurrenten en dat maakt het ook leuker. Ik kijk ontzettend uit naar die strijd. Ik kom naar Excelsior om mezelf te laten zien, maar wil er vooral ook aan bijdragen dat de club ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt.”

Goede aanwinst voor Excelsior?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie