Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ocampos-onthulling: verdriet bij Ajax’

Foto: ‘Ocampos-onthulling: verdriet bij Ajax’

Lucas Ocampos transfereerde in de afgelopen zomer op huurbasis van Sevilla naar Ajax, maar de Amsterdammers wilden hem eigenlijk definitief inlijven. Vol goede moed trok de Argentijn naar Amsterdam, maar daar kwijnde hij al snel weg. Zijn situatie werd met de week verdrietiger.

Voetbal International analyseert op zondag: “De aanvaller vertrok vol goede moed naar Nederland en werd met korte invalbeurten in de thuiswedstrijden tegen SC Cambuur, sc Heerenveen en AZ rustig gebracht. Ocampos begon tegen Go Ahead Eagles voor het eerst in de basis en leek zo steeds verder op weg naar een vast plekje in het elftal. Maar opeens hield het op. Na het uurtje tegen Go Ahead, op 1 oktober, kwam Ocampos niet meer in actie in de Eredivisie. Hij mocht nog een keer invallen in de Champions League en dat was het dan.”

Maar… waar ging het precies verkeerd in onze hoofdstad? “Ocampos heeft weet het ook niet. De aanvaller vertelde na zijn terugkeer bij Sevilla dat hij nooit uitleg heeft gekregen, maar aan alles voelde hij al snel dat het niet de goede kant op ging. Hij besloot dan ook om niet op zoek te gaan naar een woning, maar bleef zitten in het hotel waar hij na zijn transfer terecht was gekomen. De nieuwkomer raakte bevriend met de receptionisten en maakte er maar het beste van. Maar gelukkig met de situatie was hij natuurlijk niet.”

Ocampos: ‘Voelde me geen voetballer’

Op een gegeven moment mocht de buitenspeler niet eens meer meetrainen met de selectie, en hij ging óók al niet mee op trainingskamp in de winter. Onlangs vertelde hij daarover: “Ik heb me vier maanden lang geen voetballer gevoeld. Stel je voor: je speelt altijd bij je team, komt uit in de Champions League en bent geliefd bij de supporters. Dan ga je naar een andere club, met hoge verwachtingen, en valt alles in een razendsnel tempo uit elkaar. Het is een moeilijke periode voor me geweest. Maar goed, ik zit sinds 2011 in het voetbal en weet hoe het werkt. Er zijn goede en slechte momenten. Nu is het allemaal voorbij en ben ik weer volledig gefocust op het voetbal.”

Inmiddels is Ocampos weer terug bij Sevilla… en hoe! Tegen PSV in de Europa League scoorde hij een geweldige goal én was hij aangever bij een ander doelpunt, met zijn hak nog wel. Na afloop van die partij werd hij nog maar eens gevraagd naar zijn situatie bij Ajax, maar alweer wist hij geen antwoorden op te lepelen…

Scoort hij ook in het Philips Stadion?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vreemd?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1421+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie