Nigeriaanse media zagen Calvin Bassey bij de enkels af

Foto: Nigeriaanse media zagen Calvin Bassey bij de enkels af

Van Calvin Bassey werd nog wel eens gezegd dat hij ‘best een goede verdediger is, maar gewoon niet in het Ajax-spel past’. De Nigeriaan ging gisteravond namens zijn land echter ook weer in de fout.

Calvin Bassey schuttert ook in shirt Nigeria

Bassey was zijn tegenstander van Guinea Bissau compleet uit het oog verloren. Toegegeven, de spits van dienst (Mame Baldé) maakte ‘m vervolgens ook wel héél lekker af, maar het valt niet te ontkennen dat Bassey weer een slaapmomentje had.

Pulse Sports geeft de Ajacied dan ook een 4 op rapport. “Slordig in balbezit en middelmatig in de verdediging. Dit was geen wedstrijd die Bassey graag zal terugkijken.” En Complete Sports geeft Bassey omdat hij ‘stond te slapen bij de tegengoal’ een 5.

‘Terugsturen’

Na afloop van De Klassieker was Andy van der Meijde al erg kritisch op de mandekker. “De eerste drie ballen van de wedstrijd levert hij zo in. Die speelt hij gewoon bij een Feyenoord-speler in de voeten. Dan moet je weer van aanval naar verdedigen en dat kost zoveel kracht. Álvarez kon hem op een gegeven moment inspelen en die draaide gewoon open. Hij dacht: als ik hem nu inspeel dan kunnen we weer terug verdedigen. Je moet hem gewoon teruggeven. Die zaakwaarnemer heeft alle vrijheid gekregen en tegen die man van Bassey gezegd: ‘Jij krijgt wat geld als hij naar Ajax komt.’ Echt amateuristisch is dit van Ajax en ik baal hier gewoon echt van. Schandalig.”

Tegendoelpunt Nigeria en Bassey op seconde 28:

Bassey gaat nog wel slagen bij Ajax

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
930+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie