‘Niet Sutalo maar Duits international wordt opvolger Timber bij Ajax’

Foto: ‘Niet Sutalo maar Duits international wordt opvolger Timber bij Ajax’

Ajax is zich druk aan het oriënteren op de transfermarkt om een opvolger voor Jurriën Timber te halen. Naast Josip Sutalo wordt er nu ook een optie vanuit Engeland genoemd.

Ajax zou Bella-Kotchap op de radar hebben

Timber verruilde Ajax deze week voor Arsenal; een flinke aderlating voor de Amsterdammers, die op zoek moeten naar een waardige opvolger. Sutalo van Dinamo Zagreb werd de voorbije dagen het meest naar voren geschoven als kandidaat, maar The Athletic weet dat de Nederlandse grootmacht niet alle pijlen gericht heeft op de Kroatische stopper. Zo zou men ook gecharmeerd zijn van Armel Bella-Kotchap.

Gewild target

De 21-jarige Duitser, die Kameroense roots heeft en is geboren in Parijs, degradeerde met Southampton afgelopen seizoen uit de Premier League. Hij wil op het hoogste niveau actief blijven, en mikt op een transfer. Ajax wordt daarbij als optie genoemd, terwijl ook RB Leipzig hem op de radar zou hebben. Vanuit Duitsland werden deze geruchten ontkracht. In mei klonken berichten dat Eintracht Frankfurt en drie Premier League-clubs interesse in Bella-Kotchap zouden hebben.

Een jaar geleden betaalde Southampton elf miljoen euro aan VfL Bochum voor de verdediger van 1,90 meter. Door verschillende blessures miste Bella-Kotchap de nodige wedstrijden, en kwam uiteindelijk tot 24 Premier League-optredens. Daarin maakte hij wel de nodige indruk. De 2-voudig international ligt nog tot medio 2026 vast bij The Saints. Zijn transferwaarde is inmiddels gestegen tot twintig miljoen euro. Het is niet bekend hoeveel Southampton precies verlangt, maar ligt dat bedrag door de degradatie iets lager.

Goede verdediger voor Ajax?

  • Echt wel!
  • Neh…
2850+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie