NEC-trainer op zijn hoede voor sterkste linie Ajax: “Misschien zelfs Europese top”

Foto: NEC-trainer op zijn hoede voor sterkste linie Ajax: “Misschien zelfs Europese top”

NEC krijgt zondag bezoek van Ajax. Trainer Rogier Meijer is op zijn hoede voor de Amsterdammers, voor hun voorhoede in het bijzonder. Toch ziet Meijer zeker kansen, want ‘er zit wel verval in’ bij Ajax.

‘Zij hebben de laatste weken laten zien dat ze aan het opkrabbelen zijn’

“We moeten er één meer maken dan Ajax, dat lijkt me het makkelijkst”, lachte Meijer vrijdag op de persconferentie. “Zij hebben de laatste weken laten zien dat ze aan het opkrabbelen zijn. Zeker voorin hebben zij Nederlandse top lopen, misschien zelfs wel Europese top. Toch zit er nog wel verval in: ze geven wat ruimtes weg waarin je kan voetballen en krijgen best wat goals tegen. Daar liggen dus wel kansen.”

“Vorig jaar thuis tegen Ajax hebben wij ons ook laten zien, dus we maken zeker kans. Het is zeker fijn dat we in de wedstrijden tegen AZ en FC Twente hebben laten zien dat we als elftal iets kunnen bereiken. Dat zullen we zondag ook nodig hebben, zowel in het maken als voorkomen van doelpunten. Dat is nodig om van Ajax te winnen.”

“Sinds de komst van John van ‘t Schip is er meer duidelijkheid en minder wisselingen. De manier van spelen en de spelers die dat invullen zijn voor een groot deel hetzelfde. Dat helpt altijd want daar wen je aan. Ik denk dat als je ziet wie er tegen Olympique Marseille speelden, dat ze allemaal de kwaliteiten hebben van de Nederlandse top. Dan is het ook logisch dat ze gaan winnen in de Eredivisie.”

Brobbey

Meijer ziet ook dat Ajax steeds ietsje beter wordt. “Brobbey valt op, die scoort meer en is belangrijk. Daarnaast zie je Berghuis, behoudens gisteren, een beter gevoel heeft. De rol van Bergwijn, die wat meer vrijheid heeft aan de linkerkant en wat meer in het middenveld speelt af en toe. Zij hebben genoeg kwaliteiten en die gaan zeker richting de top vier. We hebben wel wat laten zien van Brobbey, maar iedereen kent hem en zijn kwaliteiten. Hij zit niet voor niks bij het Nederlands elftal. Op het moment dat je met hem in duel komt, dan krijg je het lastig. Dat bespreken we met elkaar. Om dat te voorkomen is een teamopdracht. De lijnen daarvoor moeten dichtgezet zijn en daarvoor weer moet er druk zijn op de bal.”

Wat gaat het worden?

  • Winst NEC
  • Gelijkspel
  • Winst Ajax
421+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie