NEC komt goed weg in Alkmaar: “Dan ben ik wel boos, dat kán niet”

Foto: NEC komt goed weg in Alkmaar: “Dan ben ik wel boos, dat kán niet”

NEC pakte woensdagavond de drie punten op bezoek bij AZ, door het in de resterende speeltijd op 1-2 te houden. Dat zorgde echter niet voor alleen maar een hosanna-stemming. Aanvoerder Bram Nuytinck toonde zich kritisch op zijn ploeg.

Nuytinck niet te spreken over weggeven kansen tegen AZ

Het was voor iedereen een vreemde gewaarwording om in het behoorlijke lege AFAS Stadion de laatste vijf minuten te spelen. “Nee, heel gek. Ik kan er niets anders over zeggen eigenlijk”, zei Nuytinck voor de camera van ESPN.

De Nijmegenaren probeerden met man en macht de voorsprong over de streep te trekken. “Zo is het wel”, beaamde de ervaren stopper. “Als een ploeg zo naar voren gaat, dan kan er een kansje komen. Dat wil je liever niet, maar volgens mij hadden ze er wel twee.”

“Je krijgt die corner tegen en de bal komt stil te liggen in de zestien. En hij (Mexx Meerdink, red.) staat gewoon helemaal vrij om die bal in te schieten. Van tevoren zeg je dat je alert moet zijn. Als hij dan zo vrij staat, dan ben ik wel boos. Dat kán niet”, vervolgde hij boos.

Contact met Dost

De NEC-spelers hadden voor de korte wedstrijd in Alkmaar nog contact met Bas Dost. “Bas stuurde ons nog een berichtje: succes, weet waarvoor je het doet. We spreken Bas nog regelmatig natuurlijk. Het was de vorige keer gewoon een heel gekke wedstrijd. Dat je dan nu die vijf minuten moet afmaken, is ook gek. We deden het voor de drie punten, maar ook voor Bas. Zijn shirtje hing in de kleedkamer. Je doet het voor hem.”

Nuytinck had nog mooie woorden voor de 237 meegereisde NEC-fans. “Dat is echt bizar. Super, dat is wel respect. Het is echt klasse. De drie punten hadden we hard nodig.”

Slecht gedaan van NEC?

  • Ja, echt veel geluk gehad
  • Nee hoor
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie