Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

NAC naar Eredivisie na bloedstollende ‘bijna-remontada’

Foto: NAC naar Eredivisie na bloedstollende ‘bijna-remontada’

NAC Breda speelt volgend seizoen Eredivisie-voetbal! Na de 6-2 thuisoverwinning op Excelsior kon dat ook bijna niet meer misgaan. Toch? Nou: op zondagavond werd het bloedstollend spannend in het Van Donge & De Roo Stadion. De thuisploeg kwam op 1-0, 2-0, 3-0 en zelfs 4-0, maar de 4-1 van Casper Staring betekende tóch nog een Brabants feestje.

NAC bibbert, maar één doelpunt tegen Excelsior is genoeg

Na de 6-2 overwinning in het Rat Verlegh Stadion rekenden de fans van NAC zich al rijk, maar inmiddels hebben we toch wel geleerd dat alles nog kan gebeuren in de play-offs. En zo geschiedde ook op deze zondagavond, want Troy Parrott en Boy Kemper (met een eigen goal) poetsten de achterstand binnen vijftig minuten vakkundig weg.

Arthur Zagré en Lance Duijvestijn waren er dan wel niet bij, na hun rode kaarten op dinsdag, maar Excelsior was voor eigen publiek oppermachtig en leek op weg naar een megastunt. Dat mocht echter niet zo zijn, want Staring, die vóór vandaag pas één keer gescoord had, zorgde voor de 4-1, waardoor het er weer helemaal anders uitzag.

Natuurlijk gingen de Kralingers nog wel op zoek naar de 5-1 en dus een verlenging, maar het tegendoelpunt had zand door de motor gestrooid. Het spel werd steeds stroperiger en in de blessuretijd, die met één minuutje verlengd werd na een langzame wissel, werd de thuisploeg helemaal niet meer gevaarlijk. Het werd dus tóch een feestje aan de kant van NAC, hoewel het er daar eventjes niet naar uitgezien had. De Bredanaars in de Eredivisie, na vier jaar van afwezigheid!

Scoreverloop: 1-0 (20′) T. Parrott, 2-0 (35′) T. Parrott, 3-0 (42′) B. Kemper (eigen doelpunt), 4-0 (50′) T. Parrott, 4-1 (58′) C. Staring

Ben jij blij met de promotie van NAC?

  • Ik wel
  • Ik niet
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie