NAC komt met statement na Van Veen-incident

Foto: NAC komt met statement na Van Veen-incident

NAC Breda heeft maandag een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-2 overwinning). De Parel van het Zuiden kwam in een negatief daglicht te staan na de uitlatingen van Kevin van Veen.

Bredase club geeft Groningen-spits deels gelijk

De Groningen-spits kegelde afgelopen vrijdag een vrije trap tegen de touwen. Van Veen vierde zijn treffer op een provocatieve wijze, waarna hij en zijn medespelers werden getrakteerd op een bierdouche. Het Keuken Kampioen Divisie-duel werd enige tijd stilgelegd en in de loop van de wedstrijd was hij de gebeten hond. Na afloop onthulde Van Veen dat het k-woord werd gebruikt in relatie tot zijn nog ongeboren kind.

In een verklaring schrijft NAC maandag: “Na zestien seconden bevond de bal zich in de hoek bij de B-Side. Daar constateren we dat een individu kort iets roept in de richting van twee spelers van FC Groningen. Wat daar precies geroepen is, is niet te duiden. Wel is duidelijk dat het uit de hoek komt waar Van Veen later zijn frustraties uit.” Daarentegen zouden er géén spreekkoren waarneembaar zijn geweest voorafgaand aan zijn vrije trap, zoals de spits wel beweerde.

Maatregelen tegen ‘individu’ op komst

NAC keurt de spreekkoren ná de treffer overigens af. Ook laat de Bredase club weten: “In de blessuretijd werd de spits naar de kant gehaald. Tijdens zijn tocht naar de kleedkamer is er door een individu een gebaar gemaakt richting de spits dat alle perken te buiten gaat. NAC heeft de dader in beeld en zal passende maatregelen treffen. Dit gedrag hoort niet thuis in ons stadion. We hebben hiervoor ook onze excuses gemaakt bij FC Groningen.”

Van Veen overweegt nog aangifte te doen.

Heeft NAC juist gehandeld?

  • Ja
  • Nee
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie