‘Misplaatste Henderson gaat Ajax-boekje te buiten’

Foto: ‘Misplaatste Henderson gaat Ajax-boekje te buiten’

Hugo Borst heeft vernietigend uitgehaald naar Jordan Henderson. De middenvelder van Ajax is volgens de columnist van het Algemeen Dagblad een ‘ouwe lul’, die zijn boekje te buiten zou zijn gegaan in het uitduel met Sparta.

Borst maakt Jordan Henderson met de grond gelijk

“Jordan Henderson blijkt niet alleen een ouwe lul, hij is ook iemand die zichzelf schromelijk overschat”, begint Borst zijn column in het Algemeen Dagblad direct venijnig. Bij een vrije trap stuurde Henderson specialist Branco van den Boomen ‘als een kleine jongen’ weg, om vervolgens hopeloos te falen. “Zijn houding was misplaatst en beledigend”, stelt Borst.

“Zo’n (jongere) collega bevestig je als oudere speler. Want Branco heeft gewoon een betere trap in zijn benen dan de uitvreter die uit Saudi-Arabië is komen aanwaaien”, vervolgt Borst kritisch. De voetbaljournalist zag Henderson ook al falen tegen Aston Villa. “Iemand moet hem zeggen: Jouw naam is Jordan Cement. Jij bent het cement tussen de stenen. Meer niet. Bij Liverpool, tussen geweldige spelers, was jij nuttig, soms goed. Bij Ajax, tussen matige spelers, ben je matig, meestal slecht.

Volgens Borst is Henderson in niets een Ajax-speler en zouden Johan Cruijff, Louis van Gaal en Erik ten Hag het ‘risicoloze’ spel van de Engelsman verachten. “Een echte Ajax-speler speelt vooruit. Nou, ga maar eens tellen bij Henderson. D’r gaan er weinig verticaal vooruit. Hij heeft wel een goede voorzet. Soms. Gisteren twee. Aan Brobbey (kopbal net naast) en Akpom (goal). Maar voor de rest: hij werkt ultra vertragend.”

Moet Ajax komende zomer proberen Henderson weer te slijten?

  • Ja, zou verstandig zijn
  • Nee, gewoon behouden
469+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie