‘Mislintat vindt nieuwe uitdaging’

Foto: ‘Mislintat vindt nieuwe uitdaging’

Sven Mislintat maakt volgens Sky Sport een goede kans om de nieuwe sportief directeur van Borussia Dortmund te worden. Het eerste gesprek daarover heeft naar verluidt zelfs al plaatsgevonden.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Mislintat in beeld bij Borussia Dortmund

In de Johan Cruijff ArenA ligt de naam van Mislintat nog altijd gevoelig. De Duitser kwam in het voorjaar van 2023 bij Ajax binnen en stelde in een paar maanden tijd een selectie samen die onevenwichtig was en niet aan het gevraagde niveau voldeed. Het zorgt voor een zeer teleurstellend seizoen in Amsterdam.

Dat beeld is in Dortmund volledig anders. Mislintat werkte jarenlang als hoofdscout en slaagde erin om diverse grote talenten naar de stad te halen die uitgroeiden tot topspelers. De Duitse vereniging heeft dan ook het gevoel dat Mislintat de organisatie verder omhoog kan helpen.

Gedroomde sportief directeur moet problemen oplossen

Met het vertrek van bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke zal de club intern schuiven. Sebastian Kehl lijkt zijn opvolger te worden. Aangezien Kehl momenteel de sportief directeur is, moet Borussia Dortmund voor deze functie een ander vinden. Mislintat lijkt daarbij op pole position te liggen.

De club weet wat het aan Mislintat heeft en zélf zou de 51-jarige Duitser het eveneens zien zitten om terug te keren. Voorlopig lijkt er dan ook niets in de weg te liggen om hem sportief directeur te maken. Voor Mislintat ligt de zware uitdaging om Borussia Dortmund terug aan de Duitse top te brengen.

Is de keuze van Borussia Dortmund begrijpelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
371+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie