‘Minuut 78 bewees cruciaal verschil tussen De Jong en Brobbey’

Foto: ‘Minuut 78 bewees cruciaal verschil tussen De Jong en Brobbey’

Luuk de Jong was de grote man tijdens De Topper met een doelpunt en een assist. Hoe anders verliep de wedstrijd voor zijn concullega aan de overkant, Brian Brobbey.

Ruud Gullit opende op Ziggo Sport de lofzang richting De Jong: “Ja, sorry, Luuk de Jong vond ik weer geweldig. Ik heb echt van hem genoten. Als je ziet hoe hij speelt met zijn ervaring… Het is toch heerlijk als je zo’n aanspeelpunt hebt? Ik vond hem echt man of the match.”

Van Halst

Jan van Halst stelt dat ‘alles bij PSV van De Jong afhangt, omdat hij stabiliteit en pure kwaliteit toevoegt’. “Dat zie je aan zijn voorbewegingen bij de 0-1. Hij loopt achter Bassey, komt op het juiste moment naar voren, voetjes naar voren, een schitterende goal. Misschien is het ook leuk om daar Brobbey tegenover te zetten.”

In minuut 78 zag Van Halst hoe Brobbey een lijf-aan-lijf-duel met Armando Obispo in het zestienmetergebied verloor. “Ik dacht: hey, hier zou De Jong voor zijn tegenstander zijn gekomen. Brobbey zoekt alleen maar contact en maakt geen voorbeweging. Dan kun je verdedigen.” Dat deed Obispo ook. “Het is misschien gechargeerd om dat in één moment samen te vatten, maar ik vind het een groot verschil tussen Brobbey en De Jong, die zo slim en zo moeilijk te dekken is. Hij is geweldig voor het elftal.”

Scoort De Jong de 1-0 tegen AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De Jong is beter dan Brobbey

  • Eens
  • Oneens
574+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie