‘Miljoenen lonken voor PSV vanuit Parijs’

Foto: ‘Miljoenen lonken voor PSV vanuit Parijs’

Ongeveer een half jaar geleden was men in Eindhoven en omstreken woedend omdat Xavi Simons voor slechts 4 miljoen euro terug kon keren naar Paris Saint-Germain. De Fransen stalden hem vervolgens bij RB Leipzig, maar komende zomer wil de club hem terug hebben in Parijs.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

PSV lijkt extra miljoenenbedrag te gaan cashen voor Xavi Simons (PSG)

Echter zal PSG dan wel eerst een afgesproken miljoenenbedrag over moeten maken naar PSV. Dat is afgesproken voor het geval dat PSG Simons vóór 2025 in zou willen gaan zetten, aldus Le Parisien. Laatstgenoemde is ook degene die als eerst over de terugkoopclausule wist te melden afgelopen zomer.

Tegenvaller voor RB Leipzig

RB Leipzig had goede hoop Simons nog een jaar te kunnen huren van PSG, maar die plannen lijken de prullenbak in te kunnen. Dat heeft alles te maken met de waarschijnlijk aanstaande megatransfer van Mbappé naar Real Madrid. Sportief directeur Rouven Schröder legt zich al min of meer neer bij dat besluit.

“Voor ons gaat het nu de verkeerde kant op”, vertelde Schröder tegenover Sky. “Aan het einde van het seizoen gaat Simons terug naar Parijs.” Helemaal Simons opgeven wil de voetbalbestuurder echter nog niet. “In de zomer krijgen we misschien nog een kans om het eventueel opnieuw te vragen.”

Gezien de ontwikkeling van Simons dit seizoen bij Leipzig is het niet verwonderlijk dat PSG de Nederlander terug wil halen. De pas twintigjarige Simons scoorde in 21 wedstrijden zes doelpunten en was daarnaast ook goed voor zeven assists.

Simons is klaar om ook bij PSG in de basisploeg uit te blinken

  • Ja
  • Nee, dat nog niet
1598+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie