Messi sloopt Curaçao in zevenklapper

Curaçao heeft dinsdagnacht weinig kunnen laten zien tegen Argentinië. Aan de hand van Messi walste de wereldkampioen over de eilandbewoners heen. Het treffen eindigde uiteindelijk, mede dankzij een hattrick van Messi, in een 7-0 overwinning voor Argentinië.

Het krachtsverschil tussen beide landen was enorm en dat was in de eerste helft terug te zien. Halverwege de eerste helft stond het al 5-0 voor Argentinië. Wie anders dan Messi opende de score voor de Argentijnen, waarna het vervolgens hard ging.

Het eerste doelpunt van Messi betekende voor de Paris Saint-Germain aanvaller een fraaie mijlpaal. Het was zijn honderdste interlanddoelpunt voor Argentinië. Curaçao-doelman Eloy Room moest vervolgens ook toezien hoe Nicolás González de score verdubbelde en Messi op fraaie wijze de 3-0 liet aantekenen.

Het was nog niet het laatste wapenfeit van Messi, die in de eerste helft ook nog zijn hattrick voltooide. Dat deed de aanvaller nadat Enzo Fernández voor de 4-0 had gezorgd. Na rust deed Argentinië het wat rustiger aan, maar scoorde het diep in de tweede helft nog wel twee keer via een benutte strafschop van Ángel Di María en een goal van Gonzalo Montiel.