Messi gekraakt: ‘Verkoopt zijn ziel aan iedere duivel’

Foto: Messi gekraakt: ‘Verkoopt zijn ziel aan iedere duivel’

Lionel Messi ging dinsdag met Argentinië verrassend met 1-2 onderuit tegen Saudi-Arabië. De Argentijnse superster kan daarnaast ook nog eens rekenen op een bak kritiek van Sjoerd Mossou, die Messi met de grond gelijk maakt in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Messi is ‘officieel toeristisch ambassadeur’ van Saudi-Arabië en volgens Mossou kent de Argentijn geen enkele schaamte voor wat er allemaal in het land gebeurd. “Steek je naar verluidt zo’n 25 miljoen euro per jaar (!) in je zak om een land te promoten met een nóg beroerder mensenrechtendossier dan Qatar, ga je uitgerekend tegen dát land onder hoongelach het veld af.”

Schaamteloos gedrag Messi

De voetbaljournalist is dan ook totaal niet te spreken over de houding van Messi. “Ter wereld bestaat er vermoedelijk geen schaamtelozer ‘posterboy’ van dubieuze regimes dan Lionel Andrés Messi. Sommige Nederlanders maken zich boos om Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk en diens goedbedoelde, mislukte One Love-band. Maar ondertussen verkoopt de Argentijnse aanvoerder zijn ziel aan iedere duivel die langsloopt.”

Volgens Mossou laat Messi zich betalen als een levende mascotte van de Saudische regering. “De mensenrechten in het land? De moord op journalist Khamal Khashoggi? De oorlog in Jemen? De onthoofdingen? De jacht op homo’s? Het interesseert hem blijkbaar geen ruk. U heeft een dubieus cryptobedrijf te promoten? De firma Messi is al onderweg. De beste voetballer ter wereld doet niet aan morele dilemma’s: wie genoeg betaalt, mag zijn beeltenis hebben.”

Mossou vindt het gedrag van de wereldster buiten de lijnen dan ook beschamend. “De wereldvoetballer Messi gun je – nog steeds – een glorieuze kers op de taart van zijn carrière. Het merk Messi daarentegen, is alle schaamte voorbij.”

Is Messi de beste voetballer ooit?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, dat vind ik niet
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie