Malen heeft bijzonder gevoel met terugkeer bij PSV

Foto: Malen heeft bijzonder gevoel met terugkeer bij PSV

Donyell Malen kan niet wachten om dinsdagavond met Borussia Dortmund op bezoek te gaan bij zijn oude club PSV. De aanvaller heeft er vertrouwen in dat de Duitsers een goed resultaat kunnen neerzetten.

Malen keert voor even terug bij PSV

Eind vorig jaar kreeg Malen te horen dat hij tegenover PSV zou staan. De Oranje-international had vervolgens contact met Noa Lang. “Noa belde me direct via Facetime en begon hard te lachen. Ik zei al tegen Noa dat ik hem iets te blij vond na de loting. Ik vertelde hem ook dat als hij gaat dribbelen, ik hem omver schop, haha”, vertelt Malen bij de NOS.

Lang zal aankomende week niet aanwezig zijn, aangezien hij herstellende is van een slepende blessure. Malen reist met zijn ploeggenoten wél naar Eindhoven af om zich voor te bereiden op de belangrijke achtste finale van de Champions League. Dat hij veel mensen gaat zien die hij van vroeger kent, doet Malen veel.

“Ik denk ook aan mijn gevoel als persoon. Hoe ik voelde dat ik gewaardeerd werd en hoe warm PSV was. Dat heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden. Er werken nog veel dezelfde mensen, met wie ik allemaal een band heb. Dat geldt voor de masseur, de teamleiders: we appen nog vaak. Het is mooi om de connectie met die mensen weer een nieuw momentje te geven.”

Grote ontwikkeling doorgemaakt bij Borussia Dortmund

Malen vindt dat hij de afgelopen jaren flink is gegroeid als voetballer én mens. “Dat komt ook door de teleurstellingen die je meemaakt, ook buiten het voetbal. Dan besef je wat belangrijk voor je is. Voor mij is dat rust, vertrouwen en de overtuiging om uit elke dag het beste eruit te halen.” Dit seizoen kwam hij vooralsnog tot 28 duels, waarin hij 10 treffers en 3 assists op zijn naam zette.

Bereikt PSV de kwartfinale van de Champions League?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, Borussia Dortmund haalt het
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie