Maaskant gaat helemaal los over ‘domme supporters’ in de Eredivisie

Foto: Maaskant gaat helemaal los over ‘domme supporters’ in de Eredivisie

Robert Maaskant haalt uit naar diverse supportersgroepen in de Eredivisie. De voormalig trainer stoort zich mateloos aan de witte zakdoekjes die geregeld te zien zijn in de stadions. Onder meer sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen en NEC-coach Rogier Meijer werden dit seizoen aangespoord om de biezen te pakken.

Robert Maaskant hekelt supporters die met witte zakdoekjes zwaaien

Maaskant kreeg in 2019 als trainer van VVV-Venlo zelf te maken met witte zakdoekjes. Hij is allesbehalve een voorstander van dit fenomeen op de tribunes. “Witte zakdoekjes komen voort uit onmetelijke domheid bij supporters. Daar heb ik wel wat moeite mee. Het is hersenloos. Het gemak waarmee trainers op deze manier worden aangepakt, vind ik schandalig. Ik ben daar echt fel op”, klinkt het stevig bij ESPN.

Rogier Meijer en Kees van Wonderen

Maaskant stelt dat supporters onmogelijk beoordelen hoe een trainer functioneert. “Misschien werkt een trainer zich op de achtergrond wel een slag in de rondte en doet hij alle juiste dingen, maar zit het gewoon net even tegen. Rogier Meijer bij NEC en Kees van Wonderen bij sc Heerenveen zijn daar dit seizoen prachtige voorbeelden van.” Inmiddels heeft Meijer het uitstekend op de rit in Nijmegen, Van Wonderen liet weten na het seizoen wel te vertrekken uit Friesland.

Ervaringsdeskundige Maaskant weet helaas dat de witte zakdoekjes wel het gewenste effect kunnen hebben. “Dat is ook het vervelende. Sommige bestuursleden, maar zeker ook rvc-leden die er iets verder van afstaan, laten zich leiden door de emoties van supporters. Dat is natuurlijk gelul. Clubs moeten intern kijken wat er aan de hand is en zich niet laten leiden door jochies van zestien jaar oud, die met twintig bier op met witte zakdoekjes staan te zwaaien.”

Eens met Maaskant?

  • Ja, goed punt
  • Zeker niet
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie