Luuk de Jong getipt: “Obelix in een geel-zwart shirt

Foto: Luuk de Jong getipt: “Obelix in een geel-zwart shirt

Voormalig Bundesliga-spits Erik Meijer ziet kansen voor PSV tegen Borussia Dortmund. De oud-aanvaller van onder meer KFC Uerdingen, Bayer Leverkusen, HSV en Alemannia Aachen stelt dat de zwakte vooral achterin bij Dortmund ligt en ziet daarin ook kansen voor Luuk de Jong.

Meijer ziet perspectief voor PSV in de Champions League-wedstrijd tegen Dortmund

Meijer vertelt in gesprek met De Telegraaf absoluut perspectief te zien voor PSV. “Dortmund speelt nog geen heel goed seizoen tot nu toe, daarom staan ze waar ze staan en hobbelen ze op de vierde plek achter Stuttgart aan. Het is wisselvallig. Ze spelen twee goede wedstrijden en dan weer één die eigenlijk echt niet kan.”

Opvallend genoeg vertelt Meijer dat er in Duitsland een wat ander beeld heerst. “In Duitsland wordt heel optimistisch naar deze wedstrijden gekeken en is het idee dat PSV te doen is voor Borussia Dortmund. Maar ik zie niet zoveel verschillen en ik denk echt dat PSV van Dortmund kan winnen. Het enige voordeel dat Dortmund heeft, is dat zij in de Bundesliga heel vaak dit kaliber wedstrijden spelen en PSV maar af en toe.”

Kansen voor Luuk de Jong

Meijer stelt wel dat PSV continu op zijn hoede zal moeten zijn voor het aanvallende gevaar van Dortmund. “Voetballend hoeft PSV niet onder te doen, maar ze moeten wel enorm goed opletten voor de omschakeling, waar Dortmund heel sterk in is, en de stilstaande situaties. Dan komt er wel wat naar voren met Can, Füllkrug, Schlotterbeck en Süle.” De huidig voetbalanalist denkt wel te weten waar de kansen liggen voor de PSV-aanvallers. “Die Süle is Obelix in een geel-zwart shirt. Dat is 100 kilo spiermassa, maar ondanks dat postuur is hij snel. Een heel opvallende speler is dat. Als Luuk de Jong slim is, dan zoekt hij Schlotterbeck op in de duels, want die is wat minder sterk in de lucht. Daar liggen voor hem de kansen.”

Denk jij dat Luuk de Jong gaat scoren tegen Dortmund?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie