Lukkien baalt: “Gaat teveel over Kevin”

Foto: Lukkien baalt: “Gaat teveel over Kevin”

Dick Lukkien stoort zich aan de aanhoudende discussie rond Kevin van Veen. De topscorer van FC Groningen zit al enkele weken op de reservebank en is daar duidelijk niet blij mee, maar de trainer maakt zich daar niet druk om.

Groningen-trainer legt reserverol Van Veen uit

Deze week verscheen er een interview van The Scottish Sun met Van Veen. De Groningen-spits zou ‘een grens’ hebben overschreden richting Lukkien, die hem daarom op de bank zou hebben gezet. Daarbij kwam ook een mogelijke terugkeer naar Schotland ter sprake. Tegenover RTV Noord ontkende hij dit verhaal echter en deed het af als ‘clickbait’ van de Schotse tabloidkrant.

Vrijdagavond begon Van Veen tegen FC Eindhoven wéér op de reservebank van FC Groningen. Lukkien claimt ‘op goede voet’ te leven met de spits, maar hij verwacht simpelweg meer arbeid van zijn kant. “Dat leg ik hem uit met beelden, bijvoorbeeld van de wedstrijd tegen Roda. Dit gebeurt er als wij snel de bal kunnen terugwinnen en snel druk zetten. Daar hoort een bepaalde mate van arbeidsintensiteit bij”, zo vertrouwde Lukkien ESPN toe.

Géén transfer

Lukkien sluit niet uit dat Van Veen gewoon zijn minuten blijft maken. Van een transfer is wat hem betreft geen sprake. “Ik wil dat hij gewoon blijft en dat hij doet wat hij kan. Natuurlijk spelen er allerlei dingen over hem, we hebben nu ook alweer drie vragen over Kevin. Het gaat natuurlijk ook teveel over Kevin, wij moeten samen gaan zorgen dat hij beter gaat presteren.”

Moet Lukkien hem weer opstellen?

  • Ja
  • Nee
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie