‘Lucky Ajax’ met de grond gelijkgemaakt: “Parodie op topvoetbal”

Foto: ‘Lucky Ajax’ met de grond gelijkgemaakt: “Parodie op topvoetbal”

Ajax wist zich donderdagavond op wonderbaarlijke wijze te plaatsen voor de achtste finales van de Conference League. Tegen FK Bodø/Glimt had het weinig in de melk te brokkelen, kreeg het legio kansen tegen, maar won het na verlenging uiteindelijk wel met 1-2. De ochtendkranten waren dan ook hard in hun oordeel over het vertoonde spel van Ajax.

Ondermaats Ajax keihard aangepakt door ochtendkranten

“Niet om aan te gluren is de meest gebruikte en tevens terechte typering van wat Ajax laat zien. Ook in Noorwegen, waar het geen moment aanspraak mocht maken op de achtste finales in de Conference League”, concludeerde Valentijn Driessen in De Telegraaf. “Bodø/Glimt speelde een fase met een man meer, maar met elf tegen elf en later tien tegen tien leken de Noren ook een man meer op het veld te hebben staan. Maar één goed moment van Brobbey en Steven Berghuis en een fortuinlijke voorzet van invaller Kenneth Taylor, die in de verlenging in het doel zeilde, zorgde voor uitschakeling van Bodø/Glimt.”

De Volkskrant is ook ongenadig hard voor Ajax. “Lucky Ajax in het kwadraat, verguisde Taylor zorgt voor onverdiende 1-2 tegen Bodø/Glimt”, luidt de kop van het medium, dat de Amsterdammers wel zag strijden, maar het aan kwaliteit zag ontberen. “Ajax streed en plukte klavertjes vier op het kunstgras, maar is een parodie op topvoetbal. Bodø/Glimt – Ajax was vooral de bezegeling van het ridicule aankoopbeleid van de allang verdwenen Sven Mislintat.”

Het ochtendblad ging nog even door met het kritiek leveren op de zwak spelende Amsterdammers. “Ajax was als de jeugdploeg, met zijn allen verzameld in het eigen strafschopgebied. Het is elke keer weer verbazingwekkend wat Ajax intussen aan voetbal laat zien, of liever gezegd: het gebrek aan voetbal. Onzekere mannen schuiven de bal bedeesd naar een ander. Althans, dat proberen ze. Zelden koesteren ze langdurig balbezit, tenminste, als het niet gaat om eindeloos voetbal achteruit.”

Ongelofelijke overwinning Ajax op Bodø/Glimt

Het Algemeen Dagblad kon zich de overwinning van Ajax haast niet voorstellen. “Ongelooflijk, wonderbaarlijk en zelden vertoond. In het tweeluik met Bodo Glimt werd Ajax liefst tweehonderd minuten weggespeeld. Daarbij was de ontsnapping in Amsterdam al een miraculeuze. Maar de manier waarop de ploeg van trainer John van ‘t Schip in de return door het oog van de naald kroop, kon helemaal geen script tegenop.”

Ook Het Parool zag dat Ajax het nodige geluk had in Noorwegen. “Ajax kon het eerst half uur niet eens blaffen, laat staan bijten. Net als in Heerenveen konden de bijgeschaafde plannen van Van ’t Schip ook in het noorden van Noorwegen direct in de tweede helft al de prullenbak in, vanwege de rode kaart. Met kunst- en vliegwerk bleven de bezoekers na rust lang overeind.”

Zie jij Ajax de volgende ronde van de Conference League halen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
656+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie