Liverpool grijpt in blessuretijd alsnog de zege

Liverpool heeft zaterdagmiddag ter nauwer nood duur puntenverlies voorkomen in de spannende strijd om de landstitel van Engeland: de Reds wonnen in blessuretijd nog met 1-2 in Londen tegen Crystal Palace.

The Reds zwijnen op Selhurst Park

Na een half uur spelen vond de eerste commotie op Selhurst Park plaats. Virgil van Dijk kreeg een penalty om de oren na een overtreding op spits Odsonne Eduard, maar de Video Assistant Referee greep in omdat er al eerder, in de opbouw richting het penaltymoment, een overtreding was gemaakt door een Palace-speler. Van Dijk en co konden opgelucht ademhalen.

Na een uur spelen stond er echter alsnog een achterstand op het scorebord: jongeling Jarrell Quansah, de vervanger van de zwaar geblesseerde Joël Matip centraal achterin, gaf een penalty weg en dit keer greep de VAR níét in: Jean-Philippe Mateta bleef ijskoud en versloeg Alisson Becker vanaf de stip.

Comeback

Maar nadat Jordan Ayew een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, kantelde Liverpool de wedstrijd volledig. De gelijkmaker kwam van Mohamed Salah, amper een minuut na de rode prent van Ayew, en in de tweede minuut van de blessuretijd bezorgde Harvey Elliott zijn ploeg nog de overwinning. Cody Gakpo begon op de bank en verving na 57 minuten spelen basisklant Ryan Gravenberch.

Scoreverloop: 1-0 (57′) Jean-Philippe Mateta (strafschop), 1-1 (76′) Mohamed Salah, 1-2 (90+2′) Harvey Elliott

Terecht dat de penalty om bovenstaande reden werd teruggedraaid?